Sari direct la conținut

PSD continuă atacurile la adresa lui Nicolae Ciucă. Mesaje similare publicate în același timp de doi parlamentari: „Plagiatorul dovedit”, „acest Moş Teacă al PNL a plecat absolut degeaba în SUA”

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Calin
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Calin

Doi parlamentari PSD au publicat, aproximativ în același timp, mesaje similare în care îl atacă pe președintele PNL, Nicolae Ciucă pentru deplasarea sa în Statele Unite la Summitul NATO.

„Doar o cheltuială în plus pentru statul român. Singurul lucru cu care poate veni de acolo este vreo şapcă inscripţionată cu I [love] America. Atât. Ce să arate Ciucă la Summitul NATO de la Washington, că împreună cu Bode şi cu Geoană au copiat mai mult decât toţi cei care au dat Bacalaureatul anul acesta? Sperăm să nu vorbească pe acolo doar în citate ale altora pe care, evident, să şi le asume. Nu de alta, dar a devenit clar că Ciucă, un om fără onoare şi fără cuvânt, este ostaşul fără pistol, pe care propriul partid vrea să-l dea afară”, a scris deputatul PSD Marian Mina, liderul PSD Giurgiu.

„Plagiatorul dovedit Nicolae Ciucă, acest Moş Teacă al PNL, a plecat absolut degeaba în Statele Unite ale Americii”, a susținut Mina într-o postare pe Facebook publicată marți, la ora 12.59.

Cam în același timp, la 12.55, un alt parlamentar PSD a publicat și el o postare similară.

„Sigur, acum este vremea ca generalul, neînarmat, sa meargă la plimbare prin lume, lumea lui Moș teacă. Moș teacă, adică Ciucă, un plagiator dovedit a plecat degeaba în America. Ciucă de mână cu Bode și Geoană au copiat mai mult decât toți cei care și-au scris pe bune tezele de doctorat. Fără onoare și fără cuvânt, un ostaș fără pistol pe care propriul partid vrea să l dea afară. În această logică l-au și sfătuit să plece în lume!”, a notat senatorul PSD Bogdan Constantin Matei.

În postarea de pe Facebook pe care o intitulează „Pericolul unui drum al lui “Da! Să trăiți!”, senatorul PSD a spus:

„România în Europa sau Familia Europeană are regulile sale ce nu intră sub nicio formă în logica sistemelor militarizate sau a oamenilor ce au fost formați profesional în astfel de sisteme. România de la nivel al Administrației Prezidențiale este despre progres prin dialog, toleranță, schimbare prin acceptarea unei majorități considerabile. Nu cred într-un președinte de stat format în logica “Da! Să trăiți!” și nici în logica mesajului ce se dorește a fi inoculat că acum este nevoie de un general în fruntea țării motivând contextul siguranței granițelor țării”.

Ciucă, ținta atacurilor PSD în ultimele săptămâni

Liderul PNL Nicolae CIucă a mai fost ținta unor atacuri PSD în ultimele săptămâni, într-un moment în care PNL și PSD nu se înțelegeau pe datele alegerilor parlamentare și prezidențiale din toamnă.

Surse din partid au dezvăluit atunci că întreaga strategie de comunicare a social-democraților s-a axat pe „decredibilizarea lui Nicolae Ciucă”, prezentat drept un politician „care nu își respectă cuvântul”, încalcă înțelegerile și „nu mai are onoare”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat pentru HotNews că a fost singurul om politic din România care a „probat onoarea când și-a depus mandatul de premier” și că atacurile PSD la adresa sa sunt „lipsite de conținut”.

În cele din urmă, în ședința coaliției de joi 4 iulie cele două partide s-au înțeles asupra datelor când vor avea loc alegerile. Tot atunci, conform surselor HotNews.ro, liderii Coaliției au stabilit ca atacurile între partide să înceteze, iar primii care au primit interdicție la atacuri sunt membrii Guvernului pentru a ține „Executivul departe de lupta politică”.

INTERVIURILE HotNews.ro