Sari direct la conținut

Cioloș, despre decizia CCR în cazul lui Șoșoacă: Reflexul pesedist „pentru că pot” va schimba din acest moment calculele electorale

HotNews.ro
Dacian Cioloș, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Dacian Cioloș, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Hotărârea Curții Constituționale de a o elimina din cursa prezidențială pe Diana Șoșoacă este una periculoasă, care creează un precedent grav pentru societatea noastră, spune fondatorul REPER Dacian Cioloș.

Fostul premier scrie pe Facebook că, chiar fără să vedem încă motivarea oficială a CCR, știm că deciziile acestei instituții – care trebuie reformată – au influențat de mai multe ori jocul politic. Iar prin decizia de sâmbătă „democrația din România a primit o lovitură exact de la o instituție care ar trebui să vegheze asupra democrației”.

„Decizia de acum victimizează o candidată pro-rusă cu discurs xenofob și anti-democratic, îi validează teoriile conspiraționiste și nevoia “luptei impotriva sistemului”. Și îi va da o nouă platformă și argumente suplimentare de manifestare agresivă care vor contamina spațiul public și dezbaterile electorale. Cred că este o decizie periculoasă care creează un precedent grav pentru societatea noastră”, afirmă Dacian Cioloș.

„Reflexul pesedist „pentru că pot” va schimba din acest moment calculele electorale. Și cred că ele se schimbă nu în favoarea pesediștilor chiar dacă asta cred ei azi”, adaugă fondatorul REPER.

Amintim că judecătorii CCR au invalidat sâmbătă decizia Biroului Electoral Central privind candidatura europarlamentarului Diana Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Diana Șoșoacă nu mai are nicio cale de atac.

Mai mulți lideri politici, între care Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Ludovic Orban au acuzat că în spatele deciziei se află PSD.

INTERVIURILE HotNews.ro