Sari direct la conținut

Ciucă îi răspunde Elenei Lasconi, care i-a cerut să o susțină la alegerile prezidențiale

HotNews.ro
Liderul PNL, Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Saul Pop
Liderul PNL, Nicolae Ciuca, Foto: Inquam Photos / Saul Pop


Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, despre scenariul susţinerii Elenei Lasconi de către PNL la alegerile prezidenţiale, că va discuta şi că va „avea un dialog cu toată lumea”. Amintim că noul președinte al USR, Elena Lasconi, desemnată candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, a făcut apel către Nicolae Ciucă, „un domn cumsecade”, să o susțină la acest scrutin.

„Eu am avut o atitudine cât se poate de normală şi decentă şi voi avea şi de aici înainte. Am sunat-o pe doamna Lasconi imediat după ce a câştigat funcţia de preşedinte al USR, am felicitat-o şi ceea ce îmi spuneţi acum nu este nimic altceva, din perspectiva mea, decât o invitaţie la dialog. Ca atare, voi discuta şi voi avea un dialog cu toată lumea”, a spus Nicolae Ciucă, despre declaraţiile liderului USR privind o susţinere la alegerile prezidenţiale.

Întrebat despre scenariul susţinerii Elenei Lasconi la alegerile prezidenţiale de către PNL, Ciucă a spus, conform News.ro: „Să ne aşezăm şi vedem unde duc discuţiile”.

Elena Lasconi, apel către Nicolae Ciucă, „un domn cumsecade”


Noul lider al USR, Elena Lasconi, a fost aleasă sâmbătă, la Congresul extraordinar al partidului, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Ea a făcut apel către liderul PNL, Nicolae Ciucă, „un domn cumsecade”, să o susțină la prezidențiale.

„Este un moment foarte important. Am spus-o de pe 10 iunie, cred, de când am văzut acea hartă roşie, că 2024 este anul în care putem să îngropăm democraţia din România sau putem să o salvăm. Eu sunt sigură că fiecare dintre voi, fiecare român de bună credinţă îşi doreşte asta. Şi gândindu-mă la buna credinţă, fac apel la toate formaţiunile politice de dreapta să vină să susţină proiectul la prezidenţiale al USR. Spun asta pentru că singura soluţie de prosperitate pentru România este dreapta, din punctul meu de vedere”, a mai spus Elena Lasconi.

Lasconi a avut un mesaj și pentru liderul PNL, Nicolae Ciucă, „să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD-ul să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR”:

„În ceea ce îl priveşte pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade. Am auzit de la multă lume, încă nu am vorbit cu domnia sa, dar urmează să o fac pentru că sunt omul dialogului. Aş vrea să se gândească bine şi să cântărească bine ceea se întâmplă în acest moment în ţară şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD să nu ajungă la Cotroceni să vină să susţină proiectul USR. Din păcate, nu prea îl mai dezlipeşte poporul de domnul Ciolacu. Atât doresc să-i spun. E un moment în care ar trebui să se gândească toată lumea bine, să lăsăm orgolile şi să vedem care este binele României. Din punctul meu de vedere, dacă ne-am unit cu toţii, am câştigat cu siguranţă. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câştiga, pentru că vom fi pe fiecare stradă din România, alături de români, le vom transmite ideile noastre, gândurile noastre şi le vom da şi din sufletul nostru, din emoţia noastră”.

„Pe domnul Ciucă nu mai poţi să-l dezlipeşti din poză de domnul Ciolacu”

Luni, întrebată despre apelul său către liderul PNL, Elena Lasconi a spus că pe Nicolae Ciucă „nu mai poţi să îl dezlipeşti din poză de Marcel Ciolacu”.

„Am făcut apel şi fac încă odată apel către partidele care se consideră de dreapta şi de centru dreapta, pentru că în momentul de faţă eu spun că singura opţiune liberală din România este USR-ul”, a arătat Lasconi.

Ea a precizat că apelul a fost ca PNL să o susţină pe ea la alegerile prezidenţiale.

„Să mă susţină pe mine, pentru că pe domnul Ciucă nu mai poţi să îl dezlipeşti din poză de domnul Ciolacu. Au pierdut foarte mult din încrederea electoratului, au greşit de două ori prin coaliţia cu PSD şi eu cred că esteo greşeală şi electoratul de dreapta, liberal, este dezamăgit”, a afirmat Lasconi.

INTERVIURILE HotNews.ro