Sari direct la conținut

Ciucă răspunde pe Facebook atacului lui Ciolacu: „Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg”. El acuză „interese ale conducerii PSD”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: AGERPRES
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: AGERPRES


Liderul PNL, Nicolae Ciucă, răspunde atacului partenerului său de coaliție de la PSD, Marcel Ciolacu, printr-un mesaj video postat pe Facebook. Ciucă spune că nu înțelege reacția președintelui PSD, dar că poate înțelege că „afară e foarte cald”. Președintele PNL mai susține că discuțiile din coaliție despre data alegerilor prezidențiale trebuie să fie „pe bază de principii și reguli”, și „nu pe baza intereselor conducerii PSD”.

Aflat la Bruxelles, Marcel Ciolacu a lansat un atac la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă, în contextul neînțelegerilor din coaliție privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale.

„Poate trebuie să înțelegem că onoarea nu este numai pe panouri, onoarea este și în discuțiile în cadrul coaliției”, a spus liderul PSD, referindu-se la campania președintelui PNL, care are panouri de mari dimensiuni instalate pe drumuri și autostrăzi, cu mesajul „Un ostaș în slujba țării”.

Ciucă: „Să discutăm pe bază de principii, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”

Liderul PNL a reacționat printr-un mesaj video postat pe Facebook, în care susține că nu înțelege reacția lui Marcel Ciolacu și că discuțiile din coaliție despre data alegerilor prezidențiale trebuie să fie „pe bază de principii și reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”.

„Sincer chiar nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară. Da, şi folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naţionale de fotbal.

Atunci când vine vorba de alegerile prezidenţiale trebuie să rămânem în prevederile legale şi în termenele legale. Ca atare, haideţi să stăm jos şi să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, spune Nicolae Ciucă, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

Clipul video este însoțit de mesajul scris: „În ceea ce priveşte data alegerilor prezidenţiale, trebuie să fie foarte clar – în cadrul acestei negocieri, PNL va respecta termenele şi prevederile legale şi va opera exclusiv pe baza principiilor democratice. Nu pe baza intereselor conducerii PSD”.

Liderii Coaliției PSD-PNL nu au reușit să ajungă nici marți la o înțelegere în privința datei alegerilor prezidenţiale, cele două partide insistând pe calendare diferite. Discuțiile vor fi reluate vineri, într-o nouă ședință, iar PSD le-a cerut liberalilor ca până atunci să aleagă între cele două variante propuse de social-democrați: 15 și 29 septembrie.

Vineri este programată o nouă ședință a coaliției, dar și ședință a Executivului, iar premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească hotărârea de guvern prin care este stabilită data alegerilor prezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro