Sari direct la conținut

Ciucă: „Rezultatul strâns al votului la referendumul din Moldova arătă forța de manipulare a propagandei ruse”

HotNews.ro
Ciucă: „Rezultatul strâns al votului la referendumul din Moldova arătă forța de manipulare a propagandei ruse”
Nicolae Ciucă și Maria Sandu. Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă a transmis, luni, un mesaj, după rezultatul foarte strâns al referendumului pentru apartenența Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Preşedintele PNL spune că rezultatul arată că „Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei”.

”Felicit cetăţenii Republicii Moldova pentru votul în favoarea drumului european! Chiar dacă e o victorie la limită, acest vot e un mare pas înainte pentru un viitor mai bun al Republicii Moldova”, a scris, azi, 21 octombrie, pe Facebook, preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă.

Ciucă a aduăgat că ”România va fi în continuare cel mai puternic susţinător al procesului de integrare şi se va asigura că banii europeni şi expertiza europeană vor construi bunăstarea şi securitatea între Prut şi Nistru”.

Liderul PNL a felicitat-o și pe Maia Sandu pentru obţinerea primului loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale. „O susţin în continuare şi îi doresc din inimă victoria în turul al doilea, pentru a consolida parcursul european al ţării”, a transmis Ciucă.

„Rezultatul extrem de strâns al votului la referendum arătă însă forța de manipulare a propagandei ruse. E limpede că Rusia continuă agresiunea hibridă asupra Europei și în special asupra Estului Europei”, mai scrie Ciucă.

Potrivit președintelui PNL, „alegerile din România sunt următoarea ţintă a propagandei Moscovei”.

„Trebuie să respingem astfel de manipulări, să respingem mesajele de dezbinare, mesajele anti-europene şi anti-NATO. Românii trebuie să voteze în continuare pentru viitorul euroatlantic, pentru o democraţie liberală şi pentru dezvoltarea economică după model occidental”, mai spune el.

Rezultatele preliminare din ziua electorală a Republicii Moldova sunt amestecate. Maia Sandu conduce în primul tur al prezidențialelor, cu o diferență de peste 15 puncte procentuale. După ce pe parcursul nopții, tabară „NU” s-a aflat mereu în fața în referendum privind apartenența la Uniunea Europeană, tabără „DA” a recuperat deficitul datorită voturilor din diaspora și are, potrivit datelor preliminare, peste 10.000 de voturi în plus.

INTERVIURILE HotNews.ro