Sari direct la conținut

Cîmpeanu, la HotNews LIVE: Autoritățile beneficiază de un deficit de încredere major

HotNews.ro
Sorin Cimpeanu, Foto: Hotnews
Sorin Cimpeanu, Foto: Hotnews

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a admis vineri că autoritățile statului înregistrează un deficit de încredere „major” din partea populației, ca urmare a unor decizii care au generat confuzie.

Întreg interviul HotNews LIVE cu ministrul Educației poate fi urmărit aici

Redăm dialogul dintre moderatorul HotNews și ministrul Educației, pe această temă:

Dumneavoastră ca om care stă și se uită la televizor ați mai avea încredere în autoritățile statului după acest haos? Școlile private au rămas deschise, mall-uri fără certificat verde. Ați mai avea încredere?

  • Am mai avut cazuri mai puțin fericite de persoane care au încercat să se dedubleze și să răspundă într-un fel și în alt fel una și aceeași persoană.
  • Eu vă voi răspunde într-un singur fel. Încrederea în autorități este o problema generală, nu numai în România. Încrederea în autorități se câștigă greu și se pierde ușor, prin astfel de gesturi care generează confuzie. Dar încrederea în autorități este singura variantă posibilă în orice stat democratic.

Așa este dar a fost un șir de astfel de erori care au provocat haos.

  • Cred că am răspuns cu onestitate și am răspuns foarte clar. V-am spus că este o problemă cu încrederea în autorități. Eu făcând parte din aceste autorități care beneficiază de un deficit de încredere major. Tocmai de aceea avem nevoie să vă răspundem responsabil.

Dar oare nu se putea face nimic să nu ajungem în această situație?

  • Întotdeauna se putea face mai bine, cu siguranță. Viitorul va putea demonstra justețea sau injustețea măsurilor adoptate.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro