Sari direct la conținut

Cântăreaţa Zemfira, inclusă de Rusia pe lista „agenţilor străini”, a stat în boxa Kasatkinei la meciul cu Svitolina de la Roland Garros

HotNews.ro
Cântăreața Zemfira (rândul de sus, centru) urmărește meciul de simplu feminin dintre ucraineanca Elina Svitolina și rusoaica Daria Kasatkina pe terenul Suzanne Lenglen din Paris, Foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia
Cântăreața Zemfira (rândul de sus, centru) urmărește meciul de simplu feminin dintre ucraineanca Elina Svitolina și rusoaica Daria Kasatkina pe terenul Suzanne Lenglen din Paris, Foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia

Una dintre cele mai populare cântărețe din Rusia, Zemfira, a fost văzută duminică la turneul de la Roland Garros, unde a asistat la meciul Elina Svitolina – Daria Kasatkina. Artista, inclusă în februarie 2023 pe o listă de „agenţi străini” după ce a criticat ofensiva militară din Ucraina, a stat în boxa compatrioatei sale.

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina, scor 6-4, 7-6 (5), în optimile de finală ale celui de-al doilea dintre cele patru turnee anuale de Grand Slam.

În sferturile de finală va fi un duel belaruso-ucrainean: Elina Svitolina o va întâlni pe Aryna Sabalenka, campioana de la Australian Open.

Potrivit Reuters, Zemfira, care a părăsit ţara ca urmare a opiniei sale cu privire la invadarea Ucrainei, a fost văzută în boxa Dariei Kasatkina.

Artista a fost inclusă în februarie pe o listă de „agenţi străini” pentru că ar fi sprijinit Ucraina şi a criticat „operaţiunea militară specială” a Rusiei.

Ministerul rus al Justiţiei preciza atunci că Zemfira, al cărei nume complet este Zemfira Ramazanova, „sprijină în mod deschis Ucraina, a susţinut concerte în ţări neprietenoase în timp ce s-a pronunţat împotriva operaţiunii militare speciale şi a primit sprijin din surse străine”.

Născută în regiunea centrală a Rusiei Bashkortostan, Zemfira a început să cânte în 1998 şi a câştigat popularitate în Rusia şi alte state ex-sovietice.

Este cunoscută ca opozantă a războiului din Ucraina şi, pentru o vreme, site-ul ei a afişat sloganul „Nu războiului”.

Ea a părăsit Rusia pentru a se stabili în Franţa, după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina în februarie anul trecut.

Persoanele etichetate ca „agenţi străini” de guvernul rus au fost adesea supuse percheziţiilor poliţiei şi altor măsuri punitive. Multe au părăsit ţara în ultimul an. (news.ro)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro