Sari direct la conținut

Coaliția ar putea renunța la creșterea impozitului pe locuințe – surse

HotNews.ro
Coaliția ar putea renunța la creșterea impozitului pe locuințe – surse

PSD și PNL iau în calcul să renunțe la creșterea impozitului pe locuințe după ce nu s-a ajuns la o înțelegere cu primarii din teritoriu, susțin surse oficiale pentru HotNews.ro

Coaliția ar urma să decidă în cursul acestei săptămâni dacă vor crește taxele locale, prin creşterea bazei de impozitare cu 50%. Potrivit surselor citate, PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un acord cu reprezentanţii autorităţilor locale privind majorarea impozitului. „Ne gândim să luăm în calcul o respingere a Ordonanţei în Camera Deputaţilor și să se renunțe deocamdată la această măsură”, au spus sursele citate.

Ordonanța privind majorarea taxelor se află în dezbaterea Parlamentului. La Senat, PSD-PNL-UDMR au depus un amendament care prevedea creşterea cu 50% a valorii impozabile.

La începutul lunii octombrie primarii PSD au transmis conducerii Coaliției că nu sunt de acord cu formula de aplicare a impozitului pe proprietate.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată, după ce autorităţile locale au atenţionat că ar fi imposibil de realizat până la finalul anului 2022.

O şedinţă a coaliţiei ar urma să aibă loc săptămâna aceasta, liderii PSD, PNL și UDMR având pe agendă mai multe teme importante, ca majorarea pensiilor, reglementarea pietei de energie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro