Sari direct la conținut

Cod galben de caniculă în București și 15 județe, duminică și luni / Avertismentul meteorologilor pentru zilele ce vor urma

HotNews.ro
Caniculă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Caniculă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bucureștiul și 15 județe au intrat duminică sub un cod galben de caniculă ce va rămâne valabil și în ziua de luni, iar valul de căldură va rămâne în sud-vest și sud și în zilele ce vor urma.

Duminică și luni, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, mai ridicate luni, izolat până spre 38 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade.

Valul de căldură va persista în sud-vest și sud și în zilele următoare, avertizează meteorologii.

Prognoza meteo pentru București

În București, până marți dimineață, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă de duminică se va situa în jurul a 35 de grade, iar luni se vor înregistra 36…37 de grade. Temperaturile minime vor fi de 18…20 de grade.

Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab și moderat.

INTERVIURILE HotNews.ro