Sari direct la conținut

Cod galben de furtună în București miercuri după-amiază

HotNews.ro
Furtună în București, Foto: DreamsTime
Furtună în București, Foto: DreamsTime

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de furtună și ploaie torențială în București, valabil miercuri până la ora 16:00.

Potrivit avertizării de tip nowcasting se vor semnala: vijelie cu rafale de 55…65 km/h, averse torențiale ce vor cumula 10…20 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.

Fenomenele se vor semnala mai ales în jumătatea sudică a municipiului, a mai transmis ANM.

Anterior, în prognoza specială pentru București, meteorologii transmiseseră că în capitală cerul va fi mai mult senin, exceptând după-amiaza și seara, când vor fi posibile înnorări, intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice.

ANM a transmis o avertizare nowcasting – cod galben și pentru mai multe localități din județul Ilfov: Brănești, Cernica, Vidra, Afumați, Glina, Găneasa, Berceni, Petrăchioaia, Dascălu, Popești-Leordeni pentru o vijelie cu rafale de 55…65 km/h, averse torențiale ce vor cumula 10…20 l/mp, posibil grindină de mici dimensiuni.

Bucureștiul și localități din mai multe județe, printre care și Ilfov, au fost marți sub cod portocaliu de vijelii puternice.

 Mai mulți copaci au căzut în capitală. Două avioane care au ca destinație capitala României au avut probleme la aterizarea pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din cauza furtunii.

Foto articol: DreamsTime.com

INTERVIURILE HotNews.ro