Sari direct la conținut

Comandă pizza numărul 40 și primești o porție de cocaină alături

HotNews.ro
Pizza, Foto: Liv Friis Larsen | Dreamstime.com
Pizza, Foto: Liv Friis Larsen | Dreamstime.com

Poliția germană a descoperit o operațiune de trafic de droguri în Düsseldorf, care implica o pizzerie care livra în secret cocaină alături de comenzi de pizza, relatează Euronews. Managerul pizzeriei și alți câțiva suspecți au fost arestați, iar poliția a confiscat droguri, arme și sute de mii de euro. Operațiunea a scos la iveală și două plantații de canabis.

Clienții care solicitau varianta de pizza cu numărul 40 din meniu primeau și o porție de cocaină, potrivit poliției. 

Schema a fost semnalată inițial de inspectorii alimentari în martie.

Când polițiștii au făcut o percheziție în apartamentul managerului pizzeriei, bărbatul de 36 de ani ar fi aruncat pe geam o pungă cu droguri, care a aterizat direct în mâinile polițiștilor care așteptau. 

Geanta includea 1,6 kilograme de cocaină, 400 de grame de canabis și 268.000 de euro în numerar. 

După două zile de arest, bărbatul a redeschis pizzeria și a continuat să vândă ilegal „pizza numărul 40”, permițând anchetatorilor să urmărească lanțul de aprovizionare al operațiunii.

După câteva săptămâni de anchetă, în jur de 150 de ofițeri au lansat un raid major, au dezmembrat banda și au arestat trei suspecți, inclusiv pe liderul rețelei, un tânăr de 22 de ani. 

În timpul raidurilor, poliția a descoperit două plantații de canabis în Mönchengladbach și Solingen din apropiere, care conțineau un total de 360 ​​de plante.

INTERVIURILE HotNews.ro