Sari direct la conținut

Concluzie sumbră la Fox News: „Să fim corecți. Trump a avut o seară proastă”. Unii republicani sunt dezolați după dezbaterea cu Harris

HotNews.ro
Concluzie sumbră la Fox News: „Să fim corecți. Trump a avut o seară proastă”. Unii republicani sunt dezolați după dezbaterea cu Harris
Donald Trump. FOTO: BONNIE CASH / UPI / Profimedia

Mai mulți strategi, politicieni și purtători de cuvânt conservatori au recunoscut că vicepreședinta Kamala Harris a câștigat în fața fostului președinte Donald Trump în dezbaterea prezidențială din Philadelphia, vorbind despre capacitatea ei de a intra pe sub pielea acestuia.

„Să fim corecți. Trump a avut o seară proastă”, a admis după dezbatere Brit Hume, gazda Fox News. „Am auzit multe dintre vechile nemulțumiri despre care știm cu toții că nu sunt câștigătoare din punct de vedere politic”, a spus el, cu o referire la declarațiile fostului președinte.

Hume, care a rezumat practic concluziile multor comentatori, a declarat că Harris a fost „pregătită” și „și-a păstrat calmul”.

„A văzut avantajele și a profitat”, a spus el. „L-a provocat cu succes, ceea ce, în opinia mea, este rezumatul dezbaterii. Așa că, după părerea mea, ea a ieșit învingătoare în această confruntare, fără îndoială”, a spus comentatorul, citat de HuffPost.

Dar colega sa Laura Ingraham a criticat gazdele dezbaterii.

„În cele din urmă, știm cu toții ceea ce știam și înainte, că obiectivul ABC din această seară a fost să o ajute pe Kamala Harris”, a spus ea. „Și ABC a ajutat-o pe Kamala Harris. Acum, Donald Trump a ratat câteva oportunități? Absolut. A ratat ea câteva oportunități? Da, a făcut-o”, a admis ea.

După dezbatere, Trump s-a declarat învingător și a și postat o serie de sondaje rapide realizate de instituții media conservatoare, care arătau că a câștigat confruntarea. În schimb, sondaje realizate de CNN și de Trafalgar, care tinde să fie mai degrabă republican, au dat-o câștigătoare pe Harris.

„Cine l-a pregătit pe Trump ar trebui concediat”

Opinia critică la adresa prestanței lui Trump a fost împărtășită de unii politicieni republicani.

„Ea a fost extrem de bine pregătită, a întins capcane, iar el a urmărit fiecare iepure în fiecare fundătură”, a spus și fostul guvernator de New Jersey Chris Christie (R), care apare adesea ca comentator la ABC News și este un critic al lui Trump.

„Oricine l-a pregătit pe Donald Trump ar trebui concediat. Nu a fost deloc bun în seara aceasta”, a spus Christie.

Senatorul Lindsey Graham (R-S.C.) a fost la fel de critic față de prestația lui Trump. El a declarat ulterior că echipa de dezbateri a fostului președinte ar trebui concediată și că Trump a fost nepregătit, numind dezbaterea un „dezastru”, potrivit lui Tim Miller de la The Bulwark.

„Trump a pierdut dezbaterea”

Strategul republican Frank Luntz a scris și el la jumătatea dezbaterii că telefonul său și rețeaua X „sunt inundate de susținători ai lui Trump care se plâng de dezbatere”.

„Cred că ei știu că el pierde”, a scris el. „Nu doar că Harris este câștigătoare, Trump pierde”, a avertizat el, potrivit News.com.au.

Strategul pro-Trump Rich Baris de la Big Data Poll a anunțat, de asemenea, din timp, că dezbaterea a fost câștigată mai devreme de Harris, respingând în același timp plângerile republicanilor cu privire la moderatori, prezentatorii ABC News David Muir și Linsey Davis.

„Aceasta este o victorie a lui Harris”, a scris el pe X.

„Trump a pierdut dezbaterea, iar faptul că se plânge de moderatori nu schimbă acest lucru”, a scris jurnalistul conservator Erick Erickson pe X, fostul Twitter, referindu-se la nemulțumirile echipei Trump cu privire la moderatorii ABC.

„El nu a pierdut din cauza comportamentului lor. A pierdut din cauza propriei sale prestanțe în timp ce buzele lui se mișcau, nu ale lor”.

INTERVIURILE HotNews.ro