Sari direct la conținut

Concurs în derulare la Clinica de stomatologie construită de Primăria sectorului 4, fratele lui Daniel Băluță deja angajat. Metoda

HotNews.ro
Daniel Băluță, Foto: AGERPRES
Daniel Băluță, Foto: AGERPRES

În perioada 8 octombrie – 4 noiembrie, Spitalul Universitar organizează concurs pentru angajarea unui medic primar la noua clinică de stomatologie. Dar în spital există deja un medic venit prin transfer, singurul sosit prin această metodă. Se numește Sergiu Andrei Băluță. Ce spune Cătălin Cîrstoiu, managerul de care aparține clinica.

Clinica de Stomatologie din șoseaua Olteniței a fost inaugurată în luna mai și prezentată de Primăria Sectorului 4 drept „cel mai nou și mai modern spital de stomatologie din România”. 

Clinica și-a deschis porțile pentru pacienți pe 17 iunie, în prezența lui Marcel Ciolacu și a lui Daniel Băluță. După inaugurare, ea a trecut în administrarea Spitalului Universitar de Urgență, condus de Cătălin Cîrstoiu, și a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.  În prezent, funcționează ca Secție clinică exterioară – Ambulatoriu stomatologic al Spitalului Universitar. 

Singurul venit prin transfer

La clinica de stomatologie sunt angajați în acest moment 33 de medici, se arată într-un răspuns al Spitalului Universitar oferit la solicitarea HotNews. 

Cei 33 sunt „cadre didactice universitare la UMF Carol Davila din București, Facultatea de Stomatologie”. Au fost angajați „în baza unui contract individual de muncă prin integrare clinică conform prevederilor O.M.S. nr. 166/2023 pentru aprobarea metodologiilor privind organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante și temporar vacante de medic în unitățile sanitare publice”. 

Unul dintre cei 33 de medici care lucrează la clinica de stomatologie construită de Primăria Sectorului 4 este Sergiu Andrei Băluță, fratele primarului Daniel Băluță, conform declarației de avere. El este singurul venit prin transfer, potrivit informațiilor oficiale.

De profesie medic stomatolog, Sergiu Andrei Băluță s-a angajat prin concurs, în iunie 2019, la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” din Calea Plevnei, aflat în subordinea ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București). 

Sergiu Andrei Băluță s-a angajat prin concurs la Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” în anul 2019
Sergiu Andrei Băluță s-a angajat prin concurs la Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” în anul 2019

Anul acesta, după inaugurarea Clinicii de stomatologie construită de Primăria Sectorului 4, Sergiu Andrei Băluță a cerut și a obținut transferul de la Spitalul „Prof. Dr. Dan Theodorescu” la noul spital.

„Domnul dr. Băluță Sergiu Andrei este angajatul Spitalului Universitar de Urgență București, prin transfer de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu, conform prevederilor art. 32 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată într-un răspuns transmis HotNews de Spitalul Universitar și semnat de managerul Cătălin Cîrstoiu.

Răspunsul lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar
Răspunsul lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar

Spitalul condus de Cătălin Cîrstoiu mai precizează, pentru HotNews, că „domnul dr. Băluță Sergiu Andrei este singurul medic până la acest moment care a solicitat transfer în Spitalul Universitar de Urgență de la o altă unitate sanitară de stomatologie”.

„Cel mai important obiectiv de infrastructură medicală, cu profil de stomatologie”

Clinica de Stomatologie din Șoseaua Olteniței are 65 de cabinete medicale, săli de așteptare, sală de operație, „toate dotate cu aparatură ultramodernă”, potrivit comunicărilor publice ale Primăriei Sectorului 4. 

În luna mai, la momentul inaugurării Clinicii de Stomatologie, Primăria Sectorului 4 o descria, într-un comunicat de presă, drept „cel mai important obiectiv de infrastructură medicală, cu profil de stomatologie, realizat în ultimii 50 de ani de către o administrație locală”.

Primăria condusă de Daniel Băluță anunța atunci că noua clinică va oferi „tratamente stomatologice pacienților de toate vârstele din tot Bucureștiul, dar și locuri de muncă bine plătite pentru personalul medical din sistemul public de sănătate, care are astfel toate motivele să rămână aici în România”.

Noua Clinică de Stomatologie a costat 60 de milioane de lei – 40 de milioane a costat construcția, iar alte 20 de milioane dotările acesteia. 

Într-un răspuns pentru redacție, spitalul a transmis că, până la momentul la care a răspuns întrebărilor HotNews (22 octombrie), la concurs se înscrisese un singur candidat, în condițiile în care 22 octombrie era ultima zi de înscrieri. „Domnul dr. Băluță Sergiu Andrei nu a depus dosar de concurs”, a comunicat Spitalul Universitar, în răspunsul pentru HotNews. 

INTERVIURILE HotNews.ro