Sari direct la conținut

Consiliul Local Sector 6 a majorat taxa de închiriere a unui loc de parcare în parcările smart parking de la 115 la 130 lei/lună

HotNews.ro
Parcare automata sector 6_2, Foto: Hotnews
Parcare automata sector 6_2, Foto: Hotnews

Consiliul Local Sector 6 a majorat taxa de închiriere a unui loc de parcare în parcările smart parking de la 115 la 130 lei/lună. Pentru pensionari preţul pentru un loc închiriat este de 100 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în sistem online. Majorarea este necesară pentru lucrările de întreținere, a explicat primarul Ciprian Ciucu.

”Preţul pentru un loc închiriat este de 130 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în sistem online. Pentru pensionari preţul pentru un loc închiriat este de 100 lei/lună. Plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 sau în sistem online”, se arată în proiectul aprobat joi de Consiliul Local Sector 6.

Majorarea este necesară pentru că actualul tarif nu acoperă costurile de mentenanță de care este nevoie, se arată în anexele proiectului de hotărâre.

”În vederea efectuării serviciilor de întreţinere şi reparare a parcărilor supraterane tip Smart – Parking pentru anul 2020, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a plătit 1.225,70 lei/modul/lună. Fiecare modul este utilizat pentru parcarea a maximum 12 autoturisme. Având în vedere preţul de 115 lei/loc parcare, rezultă că în condiţiile în care sunt ocupate toate cele 12 locuri ale unui modul, A.D.P.D.U. Sector 6 încasează lunar pentru fiecare modul suma de 1380 lei. Reiese că veniturile încasate de A.D.P.D.U. Sector 6 pentru fiecare modul tip Smart Parking sunt de 1.380 lei, în condiţiile în care cheltuielile pentru întreţinere sunt de 1.225,70 lei, rezultând o diferenţă de doar 154,30 lei/modul. Ţinând cont că A.D.P.D.U. Sector 6 are în administrare un număr de 54 module, rezultă că în anul 2020 instituţia înregistrează o diferenţă de 8.332,20 lei din activitatea de închiriere a locurilor de parcare prin module de tip Smart Parking. În condiţiile în care gradul de ocupare nu este 100% şi având în vedere că parcările supraterane SMART PARKING au peste 10 de ani de funcţionare, motiv pentru care necesită cheltuieli pentru reparaţii în valoare de aproximativ 1.300.000 lei considerăm necesară majorarea taxei pentru parcările supraterane SMART PARKING”, se arată în raportul de specialitate al proiectului adoptat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro