Sari direct la conținut

Consultantii raspund: finantare pentru utilajele de constructii si pentru ingrijirea medicala la domiciliu 

HotNews.ro, EurActiv.ro

Trei probleme din domenii diferite au fost clarificate de consultantul Marian Mocan. Informatiile au fost furnizate ca raspuns la intrebarile cititorilor despre posibilitatile de finantare a utilajelor unei firme de constructii, a activitatilor de ingrijire medicala la domiciliu si a pensiunilor apartinand persoanelor fizice autorizate.

Intrebare: Care sunt sansele ca o firma cu o cifra de afaceri de 265 000 euro/an, cu 4 angajati, fara datorii la stat si fara credite la banca, sa acceseze o finantare europeana in valoare de 240.000 euro necesara cumpararii unor utilaje de constructii.Firma are o vechime de 8 ani, si nu figureaza in CIP la BNR, neavand nici un incident de plata in toti acesti ani (Radu Daniel)

Raspuns: Presupunand ca firma dvs. a inregistrat profit din exploatare in anul 2007 iar investitia se va realiza in mediul urban, puteti sa incercati sa accesati Domeniul de interventie 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” din cadrul Programului Operational Regional.

Puteti obtine o finantare de pana la 200.000 Euro, cu o contributie proprie de minim 10%.

Daca indepliniti criteriile de eligibilitate mentonate in Ghidul Solicitantului, disponibil la pagina web www.inforegio.ro, furnizati toate documentele solicitate si informatiile solicitate in cadrul cererii de finantare si planului de afaceri, sansele de reusita pot fi mari intrucat programul isi propune sa sprijine pana in anul 2015 un numar de 1500 microintreprinderi.

Intrebare: Suntem o societate comerciala care are ca obiect de activitate furnizarea de ingrijiri medicale la domiciliu; firma este platitoare de impozit la venit si este infiintata in decembrie 2006; in anul 2007 am inregistrat profit:

1. Care este programul de finantare care are in componenta sa acest tip de activitate?

2. Firma se afla la Iasi; care sunt datele de contact pentru aceasta locatie de unde putem afla mai multe amanunte referitoare la detaliile programului de finantare recomandat in cazul acestui tip de activitate? (Corina Ungureanu)

Raspuns: Daca, in conformitate cu noul cod CAEN, activitatea desfasurata de dvs. se incadreaza in Sectiunea Q – Sanatate si asistenta sociala, ce cuprinde: 86xx Activitati referitoare la sanatatea umana; 87xx Servicii combinate de ingrijire medicala; 88xx Activitati de asistenta sociala, fara cazare; puteti sa incercati sa accesati Domeniul de interventie 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” din cadrul Programului Operational Regional.

Informatiile despre acest program de finantare sunt disponibile aici.

Intrebare: o persoana fizica autorizata care doreste sa acceseze fonduri nerambursabile prin masura 5.2 POR, pentru a finanta extinderea si modernizarea unei pensiuni turistice, este eligibila?

Raspuns: In conformitate cu Ghidul Solicitantului pentru Domeniul de interventie 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, solicitantii eligibili sunt:

  • Autoritate a administratiei publice locale (APL)
  • Asociatie de dezvoltare intercomunitara (ADI)
  • Intreprindere Mica si Mijlocie (infiintata in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare)
  • Autoritati ale administratiei publice locale intre care exista acorduri sau parteneriate pentru realizarea unor programe de dezvoltare zonala

Prin urmare persoanele fizice autorizate nu sunt solicitanti eligibili pentru acest program de finantare.

Va recomandam, in schimb masura 3.1.3 Incurajarea activitatilor turistice din cadrul FEADR in cazul in care pensiunea dvs. a fost realizata in mediul rural.

Pentru detalii urmariti site-ul web www.apdrp.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro