Sari direct la conținut

Coreea de Nord a lansat un presupus satelit spion, spune Coreea de Sud

HotNews.ro
Lansare de racheta in Coreea de Nord, Foto: STR / AFP / Profimedia
Lansare de racheta in Coreea de Nord, Foto: STR / AFP / Profimedia

Coreea de Nord a lansat marți o rachetă despre care se crede că transportă un satelit, au declarat Coreea de Sud și Japonia, în ceea ce ar fi a treia încercare de anul acesta a Phenianului de a plasa un satelit spion pe orbită, relatează Reuters.

Guvernul japonez a emis un avertisment de urgență pentru locuitorii din sud pentru a se proteja de posibila amenințare a unei rachete nord-coreene.

Japonia a declarat prin intermediul sistemului său de difuzare J-Alert că Phenianul pare să fi tras o rachetă, trimițând avertismentul locuitorilor din Okinawa.

Armata din Coreea de Sud a spus că racheta se crede că transportă un satelit spion și a fost lansată spre sud.

Coreea de Nord a notificat Japonia că intenționează să lanseze un satelit între miercuri și 1 decembrie.

Garda de Coastă a Japoniei a declarat marți că Nordul a anunțat lansarea în direcția Mării Galbene și a Mării Chinei de Est.

Agenția de stat pentru siguranță maritimă din Coreea de Sud a emis un avertisment navelor cu privire la lansarea planificată pentru aceleași zone ca în lansările anterioare.

Coreea de Nord a încercat să lanseze ceea ce a numit a fi sateliți spion de două ori de la începutul acestui an, dar nu a reușit, iar oficialii sud-coreeni au spus în ultimele zile că pare să încerce din nou în curând.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro