Sari direct la conținut

Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor – 2.460, cu 215 noi cazuri în ultimele 24 de ore / Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 crește

HotNews.ro
Test pentru coronavirus - COVID-19, Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP
Test pentru coronavirus - COVID-19, Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

Alte 215 noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând la 2.460, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică miercuri la ora 13.00. De la debutul epidemiei, 252 de persoane confirmate cu COVID-19 s-au vindecat. Numărul cadrelor medicale care se îmbolnăvesc de Covid-19 crește. În același timp, continuă să apară situații în care medicii demisionează sau intră în concediu.

21.05: Alte șase persoane au murit din cauza Covid-19 /Bilanțul deceselor a ajuns la 92

21.00: 357 cadre medicale din România, infectate cu coronavirus. 200 dintre ele sunt din Suceava

20.20: 24 de cadre medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) au fost confirmate cu noul coronavirus

17.40: Spitalul Județean din Brăila a rămas fără trei medici în plină epidemie de COVID-19. Este vorba despre specialiști de la Unitatea de Primiri Urgențe și de la Terapie Intensivă, care au renunțat la locurile de muncă, relatează Mediafax.

”Este vorba despre o demisie a unei doctorițe de la UPU. Ea se află în preaviz. Noi am informat Departamentul pentru Situații de Urgență condus de domnul Arafat despre situație, vrem să aflăm dacă poate să-și dea demisia în condițiile actuale. Celelalte două cadre medicale nu au demisionat. Sunt doi medici care aveau contracte de prestări servicii. Sunt medici pensionari care nu au mai dorit să-și prelungească contractele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Delia Râșnoveanu, directorul Spitalului Județean Brăila.

15.40 Spitalul din Făgăraș refuză preluarea pacienților cu coronavirus din alte spitale: „Nu înţelegem de ce acest virus trebuie importat de la Braşov”

15.00: Un medic de la Spitalul din Filiaşi, județul Dolj, a fost confirmat cu noul coronavirus. Aceasta a intrat în contact cu primul român decedat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Surse medicale susțin că doctorul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

14.55:

Paisprezece medici de la Spitalul Județean de Urgență din Arad au demisionat sau au făcut cereri de pensionare în ultimele zile, invocând că își pun familiile în pericol, iar alte peste 80 de cadre medicale au intrat în concediu, potrivit managerului unității medicale, Carmen Lucuța. Ea spune că la acest moment spitalul nu are niciun doctor infecționist, pentru că cei 6 medici din secție „nu se pot prezenta din motive de sănătate”, iar situația este critică și la Secția ATI.

14.51: Șapte cadre medicale de la Spitalul „Victor Babeș” din București, aflat în prima linie în combaterea epidemiei, au fost depistate cu coronavirus.

14.50: Două asistente medicale de la Substația Codlea a SAJ Brașov au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Acestea au fost testate după ce s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov cu simptome respiratorii, relatează Mediafax.

„În dimineața de 31.03.2020, două asistente de la Substația Codlea a SAJ Brașov, aflându-se în timpul liber, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, una dintre acestea reclamând simptome respiratorii, iar cealaltă afirmând că a prezentat în zilele anterioare asemenea simptome. Li s-au recoltat probe pentru COVID-19. În seara de 31.03.2020, una dintre cele două asistente a fost înștiințată telefonic de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov că atât în cazul său, cât și al colegei sale rezultatele testului COVID-19 sunt pozitive”, au transmis reprezentanții SAJ Brașov.

Potrivit acestora, una dintre angajatele Substației Codlea intrase în tură de aproximativ 45 de minute, fără, însă, a efectua vreo cursă cu mașina de ambulanță. Acesteia i s-a interzis plecarea în vreo cursă și s-a dat dispoziție să fie dezinfectată mașina în care se afla, precum și Substația de Ambulanță.

14.30:24 de cadre medicale confirmate cu coronavirus la Spitalul Militar din București

14.15: Un asistent medical de la Ambulanța Mehedinți, confirmat cu COVID-19

13.55: O secție a Spitalului Județean din Galați a fost închisă după ce o asistentă medicală s-a infectat cu virusul COVID-19. Toți colegii femeii au fost trimiși în izolare la domiciliu și sunt testați miercuri

Până astăzi, 1 aprilie, în România au fost confirmate 2.460 de persoane infectate cu coronavirus.

De la ultima informare transmisă marți la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 215 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 57 de pacienți, dintre care 34 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară, precizează sursa citată.

Totodată, până acum ai decedat 85 de persoane diagnosticate cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Oradea, Ialomița, Bihor și Mureș.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 252 au fost declarate vindecate și externate – 84 la București, 56 la Timiș, 26 la Iași, 21 la Caraș-Severin, 12 la Constanța, 20 la Prahova, 8 la Dolj, 5 la Brașov, 8 la Cluj, 5 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.218 de persoane. Alte 119.218 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 26.609 teste.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro