Sari direct la conținut

Costumele spațiale cu care NASA vrea să se întoarcă pe Lună vor fi proiectate de Prada

HotNews.ro
sediul NASA, Foto: Songquan Deng / Alamy / Alamy / Profimedia
sediul NASA, Foto: Songquan Deng / Alamy / Alamy / Profimedia

Astronauții care urmează să se întoarcă pe Lună după mai bine de jumătate de secol o vor face cu stil, NASA folosind serviciile casei de modă Prada pentru proiectarea costumelor lor spațiale, relatează agențiile Reuters și Bloomberg.

Casa de modă italiană va colabora cu Axiom Space, o firmă privată din Houston, Texas, în vederea dezvoltării costumelor spațiale pentru viitoarea misiune lunară, potrivit unui comunicat remis miercuri de către cele două companii.

Axiom Space, compania contractată de NASA pentru a proiecta costumul spațial ce se va numi „Extravehicular Mobility Unit”, a declarat că a cooptat Prada pentru acest proiect datorită expertizei sale cu materiile prime, tehnicile de manufactură, dar și „conceptele de design inovatoare”.

Ingineri de la Prada vor lucra alături de echipele celor de la Axiom pe întreg parcursul procesului de proiectare, urmând să găsească soluții „pentru provocările unice ale mediului spațial și lunar”, potrivit comunicatului celor două companii.

Agenția spațială a SUA vrea să pună din nou un om pe Lună în 2025

NASA a anunțat în martie anul acesta că misiunea spațială Artemis 2, care va duce un echipaj de astronauți în jurul Lunii pentru prima dată din 1972, va fi lansată în noiembrie 2024.

Ulterior, la începutul lui aprilie, NASA a dezvăluit într-o ceremonie transmisă video de la sediul său numele celor patru astronauți care vor forma echipajul misiunii: Victor Glover, Christina Koch și Reid Wiseman (americani) și Jeremy Hansen (canadian).

Printre cei patru se află și un astronaut de culoare, dar și o femeie, două premiere pentru o misiune către Lună. Tot în premieră a fost selectat și un cetățean canadian.

Aceștia vor zbura în jurul Lunii – fără a aseleniza – într-o misiune de zece zile. Apoi urmează misiunea Artemis 3, care va duce astronauți pe suprafața lunară.

Această misiune este programată oficial pentru 2025, deși calendarul nu ar putea fi mai nesigur din cauza numeroaselor întârzieri și probleme cu care s-a confruntat programul Artemis.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro