Sari direct la conținut

COVID-19 a rămas principala cauză a deceselor din Spania anul acesta

HotNews.ro
covid, Foto: Wirestock | Dreamstime.com
covid, Foto: Wirestock | Dreamstime.com

Numărul de decese cauzate de pandemia de COVID-19 în Spania a scăzut cu aproape o treime în prima jumătate a lui 2022 comparativ cu un an în urmă, însă boala cauzată de coronavirus a rămas principala cauză a deceselor din țară, relatează Reuters și Yahoo News.

Situația a fost dezvăluită de date oficiale publicate luni, INE, agenția de statistică a Spaniei, afirmând că 20.915 persoane au murit din cauza COVID-19 în prima jumătate a anului, în scădere cu 29.300 de morți cauzați de infectarea cu coronavirusul în aceeași perioadă a lui 2021.

În total, anul trecut în Spania au murit 39.444 de persoane, o scădere cu 35% față de 2020, primul an al pandemiei în care nu au fost disponibile vaccinuri anti-Covid.

Spania a înregistrat în 2020 cu 32.041 mai multe decese comparativ cu 2019, anul de dinaintea izbucnirii pandemiei în orașul Wuhan din China.

Potrivit datelor publicate luni, numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în Spania de la începutul pandemiei până în iunie 2022 a ajuns la 135.857, răspândirea coronavirusului fiind încetinită substanțial în a doua jumătate a anului.

Datele publicate de INE arată însă că numărul sinuciderilor a crescut cu 5,1% în Spania în primele 6 luni ale lui 2022 comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, ajungând la 2.015 de decese – mai multe decât cele provocate de accidentele rutiere sau înecuri.

Experții în sănătate publică și instituțiile internaționale precum OMS au avertizat în mod repetat că tulburările legate de sănătatea mintală vor fi una dintre marile probleme cu care omenirea va fi nevoită să se confrunte atât în timpul, cât și după pandemie.

Un raport publicat în primăvara acestui an de către OMS arăta că peste 40 de milioane de persoane din țările membre ale UE afirmau că suferă de depresie, incidența acesteia și a anxietății crescând cu 25% în timpul pandemiei.

FOTO articol: Wirestock / Dreamstime.com.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro