Sari direct la conținut

Crăciunul vine toamna în Craiova. Lia Olguța Vasilescu: „Pe cer va putea fi văzută sania trasă de reni”

HotNews.ro
Lia Olguta Vasilescu, Foto: Agerpres
Lia Olguta Vasilescu, Foto: Agerpres

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat sâmbătă, că în curând orașul începe pregătirile pentru iluminatul festiv și amenjarea Târgului de Crăciun din Bănie.

„De săptămâna viitoare începem montarea instalațiilor pentru Târgul de Crăciun, fiindcă vrem să avem timpul necesar pentru a pune în operă mai multe povești care să vă bucure anul acesta. Din 15 noiembrie, pe cerul Craiovei va putea fi văzută sania trasă de reni cu Moș Crăciun care va veni personal să vadă cel mai frumos târg de sărbători din România. În satul lui sunt pregătite multe atracții: colace pe gheață, roller coaster, căsuțe cu bunătăți și suveniruri, carusele, instalații care vă taie respirația”, a explicat Vasilescu pe Facebook.

Edilul susține agențiile de turism din Bulgaria au început să facă deja rezervări la târgul organizat în Craiova.

„În Piața Frații Buzești puteți asista la scena nașterii Domnului, la Doljeana vă întâmpină decorurile din Star Wars, iar în Piața Mihai Viteazul puteți vedea dansând Frumoasa și Bestia, fiind prima oară în România când personajele capătă viață cu ajutorul luminilor și inteligenței artificiale. Satul Bellei este plin de trandafiri, iar prințul transformat în Bestie poate fi văzut în balconul palatului, păzit de lupi albi, înfricoșători. Pe patinoar va trona bolul de sticlă în care se află trandafirul care se scutură. Sfeșnice, ceasuri, dulapuri vorbitoare completează unul dintre cele mai frumoase decoruri care au putut fi văzute, într-o explozie de lumină și culoare!!, a mai spus primarul din Bănie, care a publicat și imagini cu „proiecte ale instalațiilor create special pentru Craiova”.

Mai multe persoane au reacționat pozitiv la anunțul de sâmbătă, iar un craiovean a întrebat-o: „Dar până atunci poate ne putem bucura de festivalul toamnei? Cu dovleci și alte recolte? și toamna e frumoasă.”

Și anul trecut, Lia Olguța Vasilescu a început montarea luminițelor de sărbători în luna octombrie.

INTERVIURILE HotNews.ro