Sari direct la conținut

Cristian Tudor Popescu i-a găsit o nouă funcție lui Klaus Iohannis după ce acesta a ratat orice șansă la șefia NATO: „A rămas să se tragă singur de ceafă”

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda
Cristian Tudor Popescu, Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu critică prestația președintelui Klaus Iohannis care, după ce a pierdut orice șansă pentru șefia NATO, a pus ochii pe o funcție la Bruxelles.

Cristian Tudor Popescu își intitulează textul postat pe Facebook „Lacrimile României” și dă un citat din Iohannis:  „La conducerea Uniunii Europene trebuie să fie alese persoane care sunt dincolo de orice bănuială, care sunt foarte respectate, asupra cărora nu poate plana nicio îndoială sau cum se spune la noi – să fie curați ca lacrima”. 

Apoi, urmează criticile la adresa președintelui.

„ După ce spre șefia NATO a rămas să se tragă singur de ceafă, ca baronul Münchhausen, „neamțul” nostru, încă președintele aflat în căutarea unui jilț în care să-și mute posteriorul de la Cotroceni, zgreapțănă și la ușa Bruxellesului, unde fotoliile deja s-au tranșat și dat, cerând lacrimi în fruntea Europei. Pe cale de consecință logică și morală, asta presupune că zisele secreții sunt deja în fruntea României. Problema e că la noi lacrimile nu sunt acolo, ci în ochii cetățenilor. Căci pe revoluționarul impostor Ciolacu și pe plagiatorul general Ciucă cine i-a umplut de respect, i-a împins mai presus de orice îndoială și l-a făcut pe fiecare dintre ei curat ca argintul strecurat?”.

CTP îi găsește lui Iohannis, pe un ton ironic, o nouă funcție la care poate aspira. 

„Dacă nici NATO, nici UE, ne mai rămâne totuși o speranță: să ne concentrăm cu toții pentru ca dl Klaus Iohannis să fie numit Înalt Reprezentant al ONU pe baza celor 1,92 m pe care îi măsoară.”

Citește și VIDEO Klaus Iohannis și-a numit singur reacția „un non-răspuns”, când a fost întrebat dacă iese din cursa pentru șefia NATO după ce a rămas fără sprijin

INTERVIURILE HotNews.ro