Sari direct la conținut

Criza migranților: Marea Britanie este responsabilă de gestionarea controlului frontierelor sale, după ce a părăsit UE

HotNews.ro
Margaritis Schinas, Foto: Comisia Europeana
Margaritis Schinas, Foto: Comisia Europeana

Vicepreşedintele Comisiei Europene Margaritis Schinas a declarat sâmbătă că îi revine Marii Britanii responsabilitatea de a rezolva problemele legate de afluxul de migranţi de când s-a retras din Uniunea Europeană, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Marea Britanie ‘a părăsit Uniunea Europeană’, în consecinţă ‘trebuie în prezent să decidă cum să organizeze gestionarea controlului frontierelor sale’, a declarat Schinas în faţa presei, pe insula elenă Kos.

‘Dacă îmi amintesc bine, sloganul principal al campaniei referendumului (cu privire la Brexit) era ”Luăm înapoi controlul”’, a adăugat Schinas, care coordonează un nou pact referitor la migraţie şi azil.

‘De când Regatul Unit a luat înapoi controlul, le revine britanicilor să găsească măsurile necesare pentru a face operaţional controlul pe care l-au luat înapoi’, a subliniat reprezentantul Comisiei.

Criza migranţilor a cunoscut o escaladare dramatică după naufragiul unei ambarcaţiuni miercuri, în Canalul Mânecii, care a provocat moartea a 27 de persoane.

Tensiunile între Paris şi Londra s-au amplificat şi mai mult după o scrisoare a premierului britanic Boris Johnson postată pe Twitter, prin care Franţei i se cere să preia migranţii care ajung în Regatul Unit.

Publicarea acestei scrisori a ulcerat Parisul. ‘Sunt surprins de metode atunci când ele nu sunt serioase’, a declarat la Roma, într-o conferinţă de presă, preşedintele Emmanuel Macron, întrebat despre scrisoarea lui Boris Johnson.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a anulat invitaţia pentru omologul său britanic Priti Patel la o reuniune ce va avea loc duminică la Calais (nordul Franţei), pe tema crizei migranţilor, cu reprezentanţi din Belgia, Germania, Ţările de Jos şi ai executivului UE.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro