Sari direct la conținut

CTP crede că PNL l-a dat afară „degeaba” pe Nelu Tătaru: Dom’ doctor n-ar pierde niciun vot pentru ouăle și găinile date de pacienți

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat cazul lui Nelu Tătaru, acuzat de DNA că a primit mită de la pacienți, întrebând publicul care îl urmărește dacă e de acord cu cercetarea fostului ministrul al sănătății făcută de procurorii anticorupție.

CTP consideră că a fost inutilă decizia luată rapid de către liberali de a-l da afară din partid, după ce DNA a anunțat că l-a urmărit pe parlamentar timp de trei luni, înainte de a-l duce la audieri și a face percheziții în biroul său de la Spitalul din Huși.

„Dacă înainte de a-l da afară de peste tot, de teamă să nu cauzeze procentelor lui Ciucă coborându-le mai jos decât oricum sunt, PNL l-ar fi măsurat într-un sondaj pe Nelu Tătaru, ar fi constatat că l-au «ejaculat» degeaba. Căci dom’ doctor n-ar pierde niciun vot pentru ouăle, găinile sau sumușoarele de bani pe care bolnavii i le-au dat și pe care el le-a luat. Ba, poate dimpotrivă. Atât pacienții, cât și doctorul Tătaru au considerat operațiunile ante sau postoperatorii un lucru firesc, un supliment pentru sănătate, bineplăcut lui Dumnezeu, pe lângă banii dați bisericii”, a scris gazetarul pe pagina sa de Facebook.

El a invocat și declarația medicului cardiolog Ștefan Busnatu, care este prorector al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, care a susținut că „e revoltător cum un gest uman, care reflectă aprecierea sinceră a celor vindecați, ajunge să fie tratat drept infracțiune. Justiția și presa își unesc forțele pentru a destabiliza corpul medical – fără a se gândi la impactul asupra societății”.

CTP a făcut sâmbătă seară și un sondaj pe pagina sa de Faceboo, întrebând oamenii care îl urmăresc:

„E bine că l-a luat DNA pe domnu` doctor Tătaru sau nu? Sau ar fi trebuit să-l ia pentru altceva?” au fost întrebările puse de gazetar.

Duminică dimineața a tras concluzia că din peste 320 de păreri exprimate în comentarii a selectat 168 de păreri, din care 124 au fost „DA” și 44 „NU”.

„Am notat cu un DA părerile că ar fi trebuit luat (și) pentru chestiuni din pandemie, când era ministru al Sănătății. Una dintre postările cele mai interesante mi s-a părut cea semnată Valentin Moisa, care observă că PNL l-a eliminat rapid pe Tătaru, în vreme ce la Iași liberalii Mihai Chirica și Costel Alexe, primarul, respectiv, președintele Consiliului Județean au câte 2 dosare penale pentru, între altele, mită și abuz în serviciu”, a explicat CTP modalitate în care a apreciat „voturile” la sondajul său.

Cristian Tudor Popescu a amintit că la Huși s-a anunțat pentru luni un miting de susținere pentru Nelu Tătaru.

„Trei din patru, a făcut bine DNA. Dar mâine, la Huși, la ora 17:00, este anunțat un marș de susținere pentru medicul Nelu Tătaru, în paralel cu coada kilometrică la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași”, a subliniat CTP.

DNA cere ridicarea imunității

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru s-a aflat joi dimineaţă la sediul DNA Iaşi, pentru acuzaţii de luare de mită.

El ar fi primit ca mită, în decurs de 3 luni, sume de bani între 100 şi 500 de lei, precum şi alimente, de la 45 de persoane, conform DNA. Alte 27 de persoane sunt cercetate pentru dare de mită în acelaşi dosar.

Fostul ministru al Sănătății a declarat joi, la ieșirea de la DNA Iași, că este nevinovat și că nu a condiționat niciodată actul medical, potrivit News.ro.

Nelu Tătaru fost demis de la conducerea PNL Vaslui și va fi scos de pe lista partidului pentru alegerile parlamentare.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a trimis Parlamentului solicitarea de ridicare a imunității parlamentare a deputatului Nelu Tătaru.

Scrisoarea ministrului Justiţiei a fost trimisa Comisiei juridice, care are termen de depunere a raportului până luni, 14 octombrie, ora 13.00, a decis Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, potrivit News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro