Sari direct la conținut

CTP, despre ultima ultima dorință a lui Alain Delon: „A avut fum negru în loc de suflet”

HotNews.ro
CTP, despre ultima ultima dorință a lui Alain Delon: „A avut fum negru în loc de suflet”
Actorii Alain Delon și Franco Nero, alături de câinele Molly, la o expoziție tradițională de Crăciun la sanctuarul pentru animale Gut Aiderbichl din Salzburg, Austria, 11 noiembrie 2014. Sursa foto: Ursula Düren / DPA / Profimedia

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat miercuri seară, după ce familia lui Alain Delon a refuzat să îndeplinească dorința marelui actor ca animalul său de companie să fie eutanasiat și înmormântat alături de el, afirmând că atitudinea starului francez „amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice” și că aceasta denotă „grandomanie și cruzime”.

„N-am scris nimic despre Alain Delon, la decesul său. Motivul: departe de a-l considera un mare actor, franțuzul e pentru mine o «față», pe care și-a transportat-o dintr-un film în altul. Singurul lui rol care mi-a rămas în memoria artistic-afectivă este cel din «Rocco și frații săi», unde e suprapus cu sine”, a afirmat Cristian Tudor Popescu (CTP), într-o postare pe pagina lui de Facebook, intitulată „Despre morți, numai de bine. Dar despre câini?”.

„Însă nu mai pot să tac după ce «Zorro» a lăsat cu limbă de moarte ca «dragul» său câine Loubo «dacă voi muri înaintea lui, îi cer veterinarului să ne trimită dincolo împreună. Să-i dea somnul de veci în brațele mele». Carevasăzică, când mor, omorâți și câinele și îngropați-ne împreună”, continuă gazetarul.

Cristian Tudor Popescu notează că „din fericire, familia a refuzat să-i îndeplinească dorința criminală și Loubo va trăi până va muri de moarte bună”.

Ce mai afirmă CTP despre ultima dorință a lui Alain Delon:

  • Delon a vrut câinele ca animal psihopomp, care să-l însoțească în moarte.
  • Atitudinea lui amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice, care erau înmormântați împreună cu câinii, caii, servitorii și femeile lor, ca să-și țină rangul și pe lumea ailaltă.
  • Grandomanie și cruzime.
  • Pe «alendelon» doar l-am văzut, nu l-am cunoscut.
  • Dar nici n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om.
  • În cultura populară românească se spune că, în loc de suflet, câinele are un abur.
  • Delon a avut niște fum negru.

Marele actor francez, care a murit duminică la vârsta de 88 de ani, a declarat că doreşte ca animalul său de companie, câinele Loubo (un malinois belgian de 10 ani), să fie „adormit” şi depus în mormântul său din cimitirul casei sale din satul Douchy din Loiret.

Spre deosebire de prietenul său, Jean-Paul Belmondo – un alt „monstru” sacru al cinematografiei franceze -, Alain Delon și-a exprimat opoziția față de organizarea unor funeralii de stat pentru el și va fi înmormântat discret, în prezența familiei.

Marţi, după ce activiştii şi-au exprimat consternarea la gândul că un animal sănătos să fie eutanasiat şi s-au oferit să găsească o nouă casă câinelui, s-a anunţat că Loubo va trăi.

Fundaţia Brigitte Bardot a declarat că fiica lui Delon, Anouchka, a confirmat că familia va păstra câinele.

În Franţa nu există nicio lege care să împiedice proprietarii să îşi eutanasieze animalele, dar este la latitudinea medicilor veterinari să decidă dacă să le îndeplinească dorinţele.

Delon a creat o capelă într-un cimitir care conţine rămăşiţele a cel puţin 35 dintre câinii săi, pe terenul casei sale, La Brûlerie, la 136 de kilometri sud-est de Paris, pe care a cumpărat-o la începutul anilor 1970.

Potrivit presei franceze, Alain Delon va fi înmormântat la casa sa din Douchy „în cea mai strictă intimitate” săptămâna aceasta, deşi familia nu a oferit alte detalii.

INTERVIURILE HotNews.ro