Sari direct la conținut

CTP îl compară pe Mircea Geoană cu Corneliu Vadim Tudor și Donald Trump: „Plonjon în haznaua electorală”

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a criticat reacția lui Mircea Geaonă, candidat independent la președinția României, la investigație internațională realizată The Organised Crime and Corruption Reporting Project, din care face parte și Context.ro, în care se spune că un coordonator al campaniei lui Geoană, Rareș Mănescu, fostul primar al Sectorului 6, a fost partener de afaceri cu un propagandist rus.

„În emisiunea CAP la CAP de vineri, numeam josnică, demnă de Simion și Șoșoacă, reacția lui M. Geoană la investigația jurnalistică internațională cu privire la legăturile unui fost șef de campanie al său cu inși atașați Kremlinului: a acuzat un jurnalist român, bazându-se pe nimic, de implicare în crima organizată în două atentate asupra procurorului general al Bulgariei – nici mai mult, nici mai puțin! Și a mai și rostit apăsat, de câteva ori, numele jurnalistului, nume pur maghiar, sperând ca astfel să adune niște voturi de la extremiștii naționaliști „mâncători de unguri”. Mă uluia plonjonul în haznaua electorală a până ieri secretarului general-adjunct NATO”, a scris CTP pe pagina sa de Facebook.

„Cum să calific acum afirmația aceluiași Geoană că „știe el”, a avut o revelație în avanpremieră, că alegerile vor fi cu siguranță fraudate?”, a continuat gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a comentat și declarațiile fostului secretat general adjunct al NATO despre decizia CCR privind invalidarea deciziei Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

„Clarvăzătorul pretinde că ceața i s-a luat de pe ochi odată cu invalidarea candidaturii lui Șoșoacă de către CCR. „Această decizie”, spune Geoană, înainte să fi apărut motivarea Curții, „poate are acoperire constituțională, dar are efecte antidemocratice și nu ne face bine”. Deci, dacă CCR constată încălcări ale prevederilor constituționale în cazul unui candidat, să se facă că nu le vede, pentru că „nu ne fac bine”? Pentru că „au efecte antidemocratice”?”, a mai spus gazetarul.

CTP se întreabă ce efecte vor avea afirmațiile despre alegerile prezidențiale că „vor fi furate” asupra democrației, calificând că declarațiile au fost făcute „în cel mai pur stil Trump sau C.V. Tudor”.

„De ce toate astea, e limpede: se teme că voturile lui Șoșoacă vor merge la Simion și scad șansele lui, ale lui Geoană, de a intra în turul 2. Cât privește indignarea afișată de PNL și USR față de respingerea dosarului Șoșoacă, n-am nevoie de nicio explicație”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

INTERVIURILE HotNews.ro