Sari direct la conținut

Cu cât vrea să îi răsplătească Ministerul Educației pe elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și la BAC

HotNews.ro
Cu cât vrea să îi răsplătească Ministerul Educației pe elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și la BAC
Femeia Antreprenor 2024. Foto: © Aaron Amat | Dreamstime.com

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică o hotărâre de guvern care prevede că elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională (EN) și la Bacalaureat în acest an vor primi 2.000 de lei, respectiv 5.000 de lei. 

Banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Educației, se arată în proiect.

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 2000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea națională, sesiunea 2024. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 5000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024”, conform articolelor 1 și 2 din hotărârea de guvern pusă în dezbatere publică.  

„Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate prin ordin de ministru”, mai precizează Ministerul Educației.  

Câți elevi au luat 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat 2024

La Evaluarea Națională din acest an, 74 de elevi au reușit să obțină media 10, conform Ministerului Educației. 74,5% dintre cei care au dat EN au reușit să obțină o medie mai mare sau egală cu 5.

La examenul de Bacalaureat, numărul elevilor care au reușit să obțină media generală 10 s-a ridicat la 59. Rata de promovare la BAC 2024 a fost de 78,2%.

INTERVIURILE HotNews.ro