Sari direct la conținut

Cu cine a votat Nicolae Ciucă în turul I al prezidențialelor din 2009. Candidatul PNL de atunci era Crin Antonescu

HotNews.ro
Nicolae Ciucă, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, într-o emisiune la Gândul, că în turul I al alegerilor prezidențiale din 2009 l-a votat pe candidatul susținut atunci de PDL, Traian Băsescu. În acel an, principalii candidați care aspirau la intrarea în turul II, alături de Băsescu, mai erau Mircea Geoană (PSD) și Crin Antonescu, pe atunci președintele PNL.

Când a fost întrebat care a fost opțiunea de vot la primul turi al alegerilor prezidențiale de acum 15 ani, Ciucă a răspuns: „Traian Băsescu”. El nu a mai dezvoltat subiectul astfel că nu a precizat de ce nu l-a preferat pe predecesorul său din fruntea PNL, Crin Antonescu.

Criticat de Antonescu

Recent, Antonescu a criticat dur conducerea actuală a PNL. „Trăim, la nivelul conducerii PNL, într-o formă de mediocritate și chiar impostură, inclusiv a candidatului la prezidențiale, care trebuie totuși denunțată de cineva care poate. Exact cum s-a întâmplat la europarlamentare, înțeleg că urmează să posteze cei care vor să fie pe liste, cei care se consideră liberali, dar ce? Avem în continuare un candidat la președinție care nu ne spune de multă vreme mai nimic, în ciuda faptului că probabil este un om cumsecade”, a spus fostul lider al liberalilor, la Digi24, pe 14 august.

În plus, Antonescu are obiecții față de modul în care partidul și-a asumat candidatura lui Nicolae Ciucă pentru prima funcție în stat. El chiar a indicat soluții alternative pentru candidatul PNL la prezidențiale, anume Eduard Hellvig și Ilie Bolojan.

„Campania la europarlamentare s-a desfășurat printr-un teasing, un advertising încă nu al cărții, dar al autorului, adică domnul Ciucă a fost promovat în toată țara. Deci decizia era luată, exact de cine nu știu. Acum suntem în fața faptului împlinit și în așteptarea unei cărți. Noi, particularii, facem planuri despre ce vrem să facem în România. Putem fi și discreți, e treaba noastră. Cei care fac politică și cei care vor să fie președinți, mai abitir, trebuie să ne spună ce vor să facă ei cu România și să ne spună asta clar, pe îndelete, în detaliu. Cum n-am auzit nimic la europarlamentare, nu am auzit și nu mai am speranța să aud nici de la domnul Ciucă”, a comentat Crin Antonescu.

Replica lui Ciucă

Răspunsul lui Ciucă a venit pe 23 august, când actualul lider al liberalilor a remarcat că Antonescu avea în luna iunie o altă opinie despre deciziile luate la vârful partidului.

„În iunie, domnia sa avea o altă părere. Dar eu îi mulţumesc pentru că ne-a făcut şi recomandări, ne-a transmis şi o serie de critici şi de observaţii. Aş fi preferat să le facem într-o discuţie faţă în faţă, cum am mai făcut, pentru că eu respect şi am un dialog foarte bun cu toţi foştii preşedinţi de partid, pentru că aşa mi se pare normal”, a afirmat Ciucă, întrebat în emisiunea lui Lucian Mindruţă despre criticile fostului preşedinte liberal.

Ciucă i-a mulţumit lui Crin Antonescu pentru că a spus despre ei că este un om de bun simţ. „Nu numai eu, ci şi toţi membrii Partidului Naţional Liberal sunt oameni de bun simţ, care i-au votat şi pe dumnealui, şi pe doamna Adina Vălean, atunci când au candidat pentru o funcţie”, a subliniat Nicolae Ciucă.

INTERVIURILE HotNews.ro