Sari direct la conținut

Cum găsești un telefon furat sau pierdut. Sfaturi pentru situații de criză

Smile Media
Cum găsești un telefon furat sau pierdut, Foto: Vodafone
Cum găsești un telefon furat sau pierdut, Foto: Vodafone

În ciuda măsurilor de protecție diverse pe care le avem la dispoziție pentru a ne proteja telefoanele, anual sute de mii de persoane sunt victime ale furtului de smartphone-uri. Evoluția pe care au avut-o smartphone-urile în ultimii ani fac însă mai ușoară evitarea unui caz în care pierderea sau furatul telefonului înseamnă automat că nu îl mai poți recupera.

Șansele de a găsi telefonul pierdut sau furat scad pe măsură ce trece timpul, însă dacă ești prevăzător și ai grijă să ți-l protejezi din timp, recuperarea smartphone-ului ar putea fi mai rapidă decât te-ai fi așteptat. Ce faci însă dacă nu ți-ai luat nicio măsură de protecție și ajungi în situația în care vrei să-ți găsești telefonul furat ori pierdut și nu știi de unde să începi? Există mai multe soluții care îți pot fi de ajutor:

Cum găsești un telefon furat sau pierdut, fără GPS

Un lucru extrem de important este să te miști rapid după ce ai descoperit că telefonul a fost furat sau pierdut. Indiferent dacă vorbim de un smartphone cu GPS pornit sau un telefon fără această tehnologie, este foarte important să cunoști în prealabil codul IMEI. Nu ai notat codul IMEI al telefonului? Nu-i nimic, există mai multe modalități prin care îl poți afla.

Cum poți afla codul IMEI al telefonului

Codul IMEI al telefonului poate fi aflat în mai multe moduri. Primul dintre ele este chiar din telefon prin tastarea codului *#06# pentru apelare, în setările legate de telefon, dar și în interiorul telefonului, sub baterie. Dacă ai pierdut însă telefonul, poți verifica și cutia în care a venit acesta. Codul IMEI va fi trecut pe cutie, dar și pe factura smartphone-ului.

Cine poate localiza un telefon după codul IMEI

Singura metoda prin care poți localiza un telefon pierdut sau furat pe baza codului IMEI este să contactezi autoritățile. Este necesar însă să ai actele care dovedesc că ești proprietarul dispozitivului. Apoi, trebuie să aștepți ca un judecător să aprobe cererea de localizare. Operatorul de telefonie poate să blocheze dispozitivul pe baza codului IMEI, ceea ce va împiedica resetarea acestuia de către persoana care l-a furat.

Poliția are o bază de date a telefoanelor furate sau pierdute, în funcție de aceste coduri IMEI, așa că va fi ușor ca autoritățile să te contacteze, în cazul în care vor recupera telefonul.

Citește integral pe zoom.vodafone.ro

Articol susținut de Vodafone

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro