Sari direct la conținut

Cum să alegi cazarea perfectă pentru o vacanță cu buget redus în România

Cum să alegi cazarea perfectă pentru o vacanță cu buget redus în România
Concediu cu buget redus în România. Sursa foto: Pixabay

Călătoriile, vacanțele și momentele de relaxare ar trebui să fie plăcute, indiferent de bugetul alocat. Poate fi o adevărată provocare, dar cu ajutorul sfaturilor potrivite, vei putea organiza alături de familia ta un concediu cu buget redus în România.

Însă, înainte de călătorie, asigură-te că ți-ai pus în bagaj toate lucrurile esențiale, precum o carte bună și pofta de aventură!

Stabilește-ți bugetul și obiectivele pentru vacanță

Înainte de a-ți stabili bugetul pentru cazare, asigură-te că știi unde vrei să mergi. La plajă ori la munte, țara noastră are toate formele de relaxare. Indiferent de locație, vei găsi și cazări potrivite pentru buzunarul tău.

Cine a spus că trebuie să te cazezi doar la un hotel de cinci stele? Dacă vrei să pleci în vacanță și să te bucuri cu adevărat de ea, fără să lași o grămadă de bani pe cazări, aruncă o privire și platformele de rezervări, precum Cazarela sau Carta.

Vei găsi proprietăți private pe care oamenii le închiriază turiștilor la prețuri accesibile. Pe lângă bani, economisești și timp pentru că poți să descoperi toate cazările chiar de pe telefonul tău, fără să fii nevoit să te deplasezi la o agenție de turism.

Alege o destinație accesibilă

Atunci când ne pierdem timpul în Social Media, mai ales în perioada de vară, observăm că tot mai multă lume pleacă în locuri exotice ca să se relaxeze, și fie vorba între noi, nu sunt cele mai ieftine.

Dar ce-ar fi dacă ți-aș spune că poți să te bucuri de aceeași experiență în locuri mai prietenoase cu bugetul tău? De exemplu, în loc să te pierzi printre prețurile ridicate din Sinaia, una dintre cele mai cunoscute stațiuni, poți să-ți retragi sufletul în Colibița.

Mai ai un avantaj aici: nu va fi prea multă lume. Te vei putea bucura de liniște și de frumusețile cu care a fost înzestrată țara noastră.

Caută oferte și reduceri online

În funcție de numărul de persoane, metoda prin care călătoriți, cu mașina, trenul sau avionul, bagajele pe care le veți avea cu voi, aruncă un ochi peste ofertele apărute pe internet.

O metodă des folosită de aventurierii care vor să salveze o parte din buget este Early Booking, adică rezervarea timpurie a biletelor de vacanță. Este un concept frecvent întâlnit în rândul oamenilor ce-și doresc să meargă într-o vacanță, dar au un buget restrâns.

Dacă îți dorești să pleci la drum în lunile de vară, poți începe să cauți ofertele încă de la sfârșitul lui noiembrie – începutul lui decembrie. În această perioadă vei găsi cele mai mari reduceri de care să te bucuri.

Ia în considerare și cazările alternative

Suntem de acord că uneori, hotelurile nu sunt ultima variantă de cazare. Chiar dacă cazările la hotel vin la pachet cu anumite beneficii, precum diverse evenimente, restaurant, activități cu ghid etc., fără îndoială te vei putea bucura de vacanța ta și prin alte metode.

Îți las mai jos o listă cu câteva alternative:

  • Motelul: Spre deosebire de hotel, motelul este amplasat la periferia localităților. Este un loc unde se pune preț pe odihnă, relaxare și confort. Motelurile au un preț mic, potrivit pentru bugetul redus.
  • Pensiunea: La fel ca alte unități de cazare, pensiunile pot să aibă camere modeste sau de lux, ce pot fi rezervate pentru una sau mai multe nopți de sejur.
  • Resortul: Dacă alegi să te cazezi într-un resort, atunci să știi că vei avea parte de maximul de confort, divertisment și răsfăț pe care-l meriți după săptămânile îndelungate de muncă. Te vei putea bucura și de un centru SPA la prețuri accesibile.

Alte unități de cazare pentru cei ce-și doresc mai multă aventură

În cazul în care visezi la ceva mai simplu, mai retras, de care să te bucuri alături de familie, prieteni sau persoana iubită, iată câteva alternative mult mai ieftine de cazare:

  • Vila privată: Această unitate de cazare este pentru cei care vor să se bucure de discreție, fiind un spațiu privat cu posibilități nenumărate de relaxare și divertisment.
  • B&B (Bed and Breakfast): Este un tip de cazare modernă, unde turiștii se pot bucura de ospitalitatea oferită de localnici, pentru că ai ocazia să-ți petreci sejurul chiar în locuința gazdelor!
  • Camping: Pasionații de natură și de dormitul sub cerul liber își pot petrece vacanța la cort. În România avem locații care îți pun la dispoziție cazări la cort și alte facilități, precum toaletă, dușuri, mic dejun etc.
  • Bungalow: Este o unitate de cazare construită din lemn. Sunt acele „căsuțe de vacanță” care-ți pun la dispoziție facilitățile esențiale, fiind adesea întâlnite în apropiere de plaje sau de zonele de camping.
  • Hostelul: Dacă într-un hotel rezervi o cameră, la hostel vei rezerva doar patul unde vei dormi. Cu toate acestea, nu este cea mai convenabilă variantă dacă îți dorești intimitate sau sejururi mai lungi de o noapte.

Fiecare persoană știe mai bine ce-și dorește, ce vrea să exploreze, unde vrea să se relaxeze. Acestea fiind spuse, asigură-te că alegi o locație aproape de sufletul tău, ca să construiești amintiri de neuitat chiar și cu un buget redus.

Articol susținut de Mara Law Office