Sari direct la conținut

Cum se vede din USR ascensiunea AUR. Botoș: „Trebuie să ne regăsim acei dinți în a face opoziție”

HotNews.ro
George Simion in plenul Camerei Deputaților, Foto: AGERPRES
George Simion in plenul Camerei Deputaților, Foto: AGERPRES

USR încearcă să se repoziționeze ca partid de opoziție, misiune nu tocmai ușoară pentru partidul care traversează o criză internă după demisia lui Dacian Cioloș. „Trebuie să ne regăsim acei dinți în a face opoziție”, este de părere europarlamentarul USR Vlad Botoș, invitat la HotNews LIVE.

Cum a ajuns AUR să ocupe spațiul opoziției? Vlad Botoș spune că partidul lui George Simion „e mult mai vizibil pentru că fac mult mai multă gălăgie”.

„După doi ani de pandemie societatea românească e obosită, sătulă, nu mai are răbdare să asculte proiectele oamenilor politici și gălăgia este mult mai vizibilă. Și noi trebuie să ne regăsim energia de a face opoziție și să arătăm că AUR nu vine cu soluții, ci face doar gălăgie”, a precizat el.

Europarlamentarul USR a admis că poziționarea pe campania de vaccinare a partidului său, în care au fost voci care au susținut chiar vaccinarea obligatorie, „ne-a tras în jos”. „Dar cred că a fost decizia corectă. USR a făcut ceea ce trebuie în această perioadă pandemică”, a adăugat el.

Botoș a remarcat că în perioada pandemiei interacțiunea directă USR cu oamenii nu s-a mai întâmplat, fiind nevoie de o reconectare a partidului cu „strada”. „USR-ul este partidul creat în stradă, care vorbea cu oamenii direct, nu am fost doar partidul Facebook-ului”, a spus el.

Cel mai important în acest moment pentru USR ar fi ca partidul să rămână unit.

„Știu ce trebuie să facem: să rămânem uniți, să ne spunem problemele în interiorul organizației. Toate partidele au probleme, au diverse opinii între lideri, însă când ieși în fața votanților, oamenii vor să vadă că ești responsabil, matur și ai soluții. Trebuie să ne spălăm mai puțin rufele în văzul tuturor”, a mai spus el.

Cum stau USR și AUR în ultimele sondaje

AUR este partidul care a avut cea mai mare creștere în ultimul an, clasându-se pe locul doi în intenția de vot, potrivit sondajelor de opinie, la distanță de mai bine de șase procente față de USR.

Potrivit ultimului sondaj Avangarde, realizat în luna ianuarie, AUR este al doilea partid în preferințele electoratului, după PSD.

Social-democrații sunt creditați cu 35% în intenția de vot, față de 39% în luna decembrie. AUR are o cotă electorală de 18% , PNL de 16% și USR de 12%.

Comparativ cu sondajul realizat în luna decembrie, PSD pierde 4 puncte procentuale, PNL -2 puncte, AUR crește cu două procente și USR urcă tot cu două, de la 10 % la 12%.

AUR crește și în sondajul INSCOP pe ianuarie, partidul lui George Simion ajungând la 20,6%. USR este creditat cu 12,5%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro