Sari direct la conținut

Curtea Constituțională: Numirea lui Bogdan Licu și a Iuliei Scântei ca judecători este constituțională

HotNews.ro
Bogdan Licu e sustinut de PSD pentru un post in CCR, Foto: AGERPRES
Bogdan Licu e sustinut de PSD pentru un post in CCR, Foto: AGERPRES

Judecătorii CCR au respins, miercuri, sesizările USR privind numirea de către Parlament a lui Bogdan Licu şi a Iuliei Scântei ca judecători ai Curţii Constituţionale.

„Curtea Constituțională a decis, cu majoritate de voturi ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituționalitate formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Camera Deputaților și a constatat că Hotărârea Camerei Deputaților nr.36/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională este constituțională în raport cu criticile formulate. De asemenea, tot cu unanimitate de voturi a respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituționalitate formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Senat referitoare la neconstituționalitatea Hotărârii Senatului nr.81/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională”, se arată în comunicatul de presă dat de CCR.

Judecătorii au analizat în ședință cele două sesizări ale USR privind neconstituționalitatea hotărârilor luate de către Camera Deputaților și respectiv Senatul referitoare la numirea în funcția de judecători CCR a lui Bogdan Licu și a Iuliei Scântei.

La începutul lunii mai ​Parlamentul i-a numit pe Licu și Scântei judecători la Curtea Constituțională în locul lui Valer Dorneanu și respectiv al Monei Pivniceru. Cei doi urmează să-și preia mandatele de judecător după data de 10 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro