Sari direct la conținut

Curtea de Apel judeca recursul lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca impotriva deciziei de arest preventiv. Vintu: Daca raman in arest, voi lua justitia in mainile mele

HotNews.ro

Curtea de Apel Bucuresti judeca luni, 14 noiembrie, recursul lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca si ceilalti opt invinuiti din dosarul fraudarii companiilor Petrom Service (denumita acum PSV Company). Procesul a inceput la ora 11,00, iar in jurul orei 13,00 avocatii isi sustineau pledoariile in fata judecatorilor.

UPDATE, Ora 15,00 Vintu: Daca voi pleca in arest, voi lua justitia in mainile mele

Sorin Ovidiu Vintu a declarat, in fata judecatorilor, ca toti cei zece acuzati se afla „la aceasta adunare din cauza mea”: „Eu sunt cel vanat, dar miza a crescut putintel la 10 miliarde de euro, adica valoare zacamantului de la Budureasa „.

„Dupa ce au jefuit bugetul statului, acum vor probabil sa jefuiasca si particularii. Stim de ce sunt aici, stiu ca la arestarea mea la Tribunalul Bucuresti ofiteri ai SRI au vorbit cu colegii acoperiti si practic, cand am intrat eu in sala, sentinta era. deja scrisa. La Curtea de Apel, din cate stiu eu, ofiterii sunt din doi in doi, asa ca s-ar putea sa plece acasa sau s-ar putea sa plec in arest. Daca voi pleca in arest, voi lua justitia in mainile

. mele”.

Vintu a sustinut ca nu a incasat niciun ban de la Petrom Service, care ar fi fost alimentat, spune el, de salariati.

Omul de afaceri a afirmat ca afirmatiile procurorilor sunt false si ca tranzactiile prin firmele off-shore nu reprezinta decat operatiuni legale. In acest context, el ia acuzat pe procurori ca sunt „rau intentionati sau idioti” atunci cand spun ca Petrom Service a cumparat actiuni supraevaluate.

Liviu Luca a declarat, in ultimul cuvant sustinut in fata instantei, ca daca afirmatiile procurorilor ar fi adevarte, atunci el ar trebui sa-si faca un consult psihiatric, pentru ca nu ar fi avut niciun motiv sa trimita bani prin off-shore-rui. catre Vintu sau altii, avand in vedere ca putea sa astepte dividendele de la sfarsit de an.

Si el sa declarat nevinovat: „Nu le-am cerut avocatilor sa invoce, dar statutul meu de membru al Consiliului Economic si Social imi confera o imunitate consfintita prin Tratatul de Lisabona”.

De altfel, toti acuzatii s-au declarat nevinovati si au cerut instantei sa fie eliberati

In cursul diminetii, avocatul lui Liviu Luca a declarat in fata instantei ca acesta nu poate fi vinovat de acuzatiile formulate de procurori deoarece Luca detine un pachet foarte mic de actiuni. in cadrul PSV Company si nu era in interesul ca societatea sa intre in insolventa.

Mai multi avocati au sustinut in apararea celor 10 clienti ca, in realitate, procurorii au incadrat gresit faptele acestora. De asemenea, ei au afirmat ca nici Liviu Luca, nici SOV si nici restul invinuitilor nu au fraudat PSV Company. Ca proba, acestia au mentionat un raport al lichidatorului RVA Insolvency, care spune ca PSV Company, fosta Service, ar fi in insolventa datorita diverselor Petrol litigii de munca intentate de salariatii company.

Avocatii au sustinut ca nu tranzactii financiare prin companiile offshore din Cipru au dus la insolventa companiilor si la fraudarea ei, ci aceste litigii de munca incercate de catre salariati.

Audierile sunt in desfasurare. Pana acum, si-au expus pledoaria avocatii a cinci invinuiti urmand ca, in continuare, sa-si sustina cauza si avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, marti, 8 noiembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, a liderului sindicatului Liviu Luca si a altor opt persoane, in dosarul in care sunt acuzati de procurorii Parchetului General ca au falimentat. controlat compania Petrom Service.

Celelalte persoane arestate sunt: ​​Octavian Turcan, Gheorghe Supeala, Sorin Mihai, Mihai Viorel Ramboaca, Razvan Florin Ramboaca, Zizi Anagnostopol, Daniela Brasoveanu si Ioan Bohalteanu.

Judecatorul care a decis arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si a celorlalti opt invinuiti in dosarul fraudarii companii Petrom Service (denumita acum PSV Company) a sustinut, in motivare, ca SOV trebuie sa fie privat de libertate pentru ca este un pericol . pentru ordinea publica.

Magistratul sustine ca, lasat in libertate, Vintu ar putea sterge urmele banilor din companiile offshore prin care ar fi fraudat Petrom Service. De asemenea, in motivare se mentioneaza ca procurorii au prezentat probe consistente ca Vintu se pregatea sa fraudeze, inca o data, Petrom Service in interiorul procedurilor de insolventa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro