Sari direct la conținut

Dacian Cioloș: „Datele din exit poll-ul comandat de comasați sunt neconcludente”

HotNews.ro
Dacian Ciolos, Foto: Agerpres
Dacian Ciolos, Foto: Agerpres

Președintele REPER Dacian Cioloș a afirmat, într-o postare pe Facebook, că rezultatele prezentate în exit poll-ul de la închiderea urnelor sunt „neconcludente”. Potrivit datelor acestui exit-poll, partidul fostului premier nu va atinge pragul de 5%, necesat pentru ca un partid să obțină mandate în Parlamentul European.

„Datele din acest moment, anunţate de exit-poll-ul comandat și plătit de comasații PSDPNL, sunt din punctul de vedere al partidului REPER, neconcludente. Vă mulțumim tuturor pentru mobilizare, vă mulțumim pentru votul vostru. Să așteptăm numărătoarea oficială a voturilor”, a scris Dacian Cioloș.

Primele rezultate la alegerile locale 2024 au fost prezentate la ora 22.00, când s-au închis urnele și când a fost publicat un exit poll CURS-Avangarde realizat la comanda PSD-PNL. Potrivit sondajului făcut la ieșirea la urne, rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European este următorul:

PSD-PNL: 54%

AUR: 14%

ADU: 11%

UDMR: 5%

REPER: 3%

SOS: 3%

PUSL: 2%

Alte partide (în total): 4%

Candidați independenți: 4%

Dacă numărătoarea oficială a voturilor va confirma rezultatul de la exit poll, REPER nu va accede în PE. În ce privește votul politic pentru consiliile județene, partidul lui Cioloș este cotat la 2%. Totuși, dacă vor exista județe în care REPER obține 5% din voturi, partidul ca putea fi reprezentat în consiliul județean.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro