Sari direct la conținut

Dacian Ciolos: Sansele pentru portofoliul Agriculturii nu sunt chiar atat de proaste

RFI Romania

Romania are sanse sa obtina postul de comisar european pentru Agricultura. Sansele nu sunt atat de mici cum le prezinta presa, a declarat pentru RFI Dacian Ciolos, propunerea oficiala a Guvernului pentru acest portofoliu.

  • „Din cate stiu eu, nu stam atat de prost cat prezinta presa cateodata sansele Romaniei pentru Agricultura. Eu cred ca in cursul lunii noiembrie lucrurile ar trebui sa se clarifice, in masura in care, in urmatoarele zile, Republica Ceha va fi in masura sa ratifice Tratatul (de la Lisabona – n.r.)”, a explicat Dacian Ciolos.

Premierul Emil Boc a anuntat pe 12 aprilie ca Dacian Ciolos este propunerea Romaniei pentru postul de comisar european. Romania vizeaza portofoliul Agriculturii, dupa ce, de la aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana, a detinut portofoliul pentru multilingvism, a precizat atunci liderul Executivului.

Dupa ce Guvernul Boc a fost demis prin motiune de cenzura, presedintele Traian Basescu a avertizat ca sansele Romaniei de a obtine postul de comisar european pentru agricultura au scazut. „Sigur ca mai avem sanse (la obtinerea postului de comisar european pentru agricultura, n.r.), insa ni le-am redus singuri neavand un ministru de externe. Pentru obtinerea acestui post aveam nevoie, totusi, de o politica de aliante”, declara in urma cu aproape doua saptamani presedintele Traian Basescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro