Sari direct la conținut

Daniel Day-Lewis se întoarce de la „pensie” pentru a juca în primul film de lung metraj al fiului său, Ronan Day-Lewis: „Anemone”, o poveste de familie scrisă în familie

HotNews.ro
Ronan Day-Lewis, Daniel Day-Lewis și cineasta Rebecca Miller / foto: Dave Allocca / StarPix / INSTAR Images / Profimedia
Ronan Day-Lewis, Daniel Day-Lewis și cineasta Rebecca Miller / foto: Dave Allocca / StarPix / INSTAR Images / Profimedia

Daniel Day-Lewis, de trei ori recompensat cu premiul Oscar, revine în cinema, după ce îşi anunţase retragerea din actorie în 2017, pentru a juca în filmul „Anemone„, debutul regizoral în lungmetraj al fiului său, informează miercuri Reuters, potrivit Agerpres.

Extrem de apreciatul actor, cunoscut pentru filme precum „Lincoln” şi „Gangs of New York”, va prelua primul său rol de la „Phantom Thread” din 2017, pentru care a obţinut a şasea nominalizare la Oscar.

Scenariul filmului „Anemone” scris de tată și fiu, Daniel Day-Lewis și Ronan Day-Lewis

Starul a scris scenariul peliculei „Anemone” împreună cu fiul său, pictorul şi cineastul Ronan Day-Lewis.

Casele de producţie Focus Features şi Plan B au descris filmul drept o explorare a „relaţiilor dintre taţi, fii şi fraţi şi a dinamicii legăturilor familiale”.

„Nu am putea fi mai entuziasmaţi de colaborarea cu un artist vizual strălucit, Ronan Day-Lewis, la primul său lungmetraj, alături de Daniel Day-Lewis ca partener creativ”, a declarat marţi Peter Kujawski, preşedintele Focus Features, într-un comunicat.

„Au scris un scenariu cu adevărat excepţional şi aşteptăm cu nerăbdare să aducem viziunea lor comună în faţa publicului, alături de echipa de la Plan B”, a adăugat el.

Distribuţia filmului îi include, de asemenea, pe actorii Sean Bean, Samantha Morton, Samuel Bottomley şi Safia Oakley-Green.

Purtătorul de cuvânt al lui Daniel Day-Lewis a anunţat retragerea sa din actorie în 2017.

Vedeta în vârstă de 67 de ani, cu cetăţenie britanică şi irlandeză, este singurul artist care a câştigat trei statuete Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol principal”, pentru rolurile din peliculele „My Left Foot”, „There Will Be Blood”, respectiv „Lincoln”. 

INTERVIURILE HotNews.ro