Sari direct la conținut

De ce parcarea de 5 lei/h din București este, de fapt, cu 30% mai scumpă. Prețul „corect" vine prin SMS, abia după ce ai plătit. Neregula cu care ne-am obișnuit

B365.ro
Parcare cu plata, Bucuresti, Foto: Adi Iacob / HotNews
Parcare cu plata, Bucuresti, Foto: Adi Iacob / HotNews

Oficial, prețul unei ore de parcare în București pe unul dintre „locurile albastre” administrate de Primăria Capitalei costă 5 lei, indiferent de zona în care îți lași mașina. Acesta este prețul unic comunicat de PMB și afișat pe toate panourile din oraș.

Dar nu este și prețul real al unei ore de parcare, care se dovedește a fi, după ce l-ai plătit prin sms, semnificativ mai mare. Plătită prin sms, parcarea în București nu mai e 5 lei/ora, ci undeva în jur de 6,5 lei. De unde vine diferența? Dintr-o practică larg folosită la plata mai multor servicii și taxe – inclusiv la plata rovinietei sau a trecerii podului de pe Autostrada Soarelui. Și care este, în esență și inclusiv potrivit ANPC, o situație incorectă pentru clienți, și asta pentru că fiecare dintre componentele unui preț trebuie să fie inclusă în prețul final afișat.

Iar situația devine și mai nefirească atunci când iei sms-ul la bani mărunți și descoperi că ai fost taxat în euro, în condițiile în care, teoretic, pe teritoriul României, plățile ar trebui să se facă exclusiv în moneda națională. Adică în lei.

Citește integral pe B365.ro cât costă, de fapt, parcarea în București.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro