Sari direct la conținut

Descoperire surprinzătoare: În lumea modernă procentul relațiilor între veri e cu 7% mai mare decât la oamenii preistorici

HotNews.ro
Testare ADN, Foto: airforcemedicine.af.mil
Testare ADN, Foto: airforcemedicine.af.mil

Relațiile sexuale între rude sunt o practică pe care persoanele le leagă cel mai adesea de trecutul îndepărtat și de oamenii preistorici. Cu toate acestea, un studiu genetic nou arată că doar trei la sută dintre oamenii preistorici erau descendenții unor verișori. Pentru comparație, cercetătorii spun că astăzi procentul relațiilor între indivizi înrudiți este de 10 la sută, relatează

Study Finds.

Descoperirile provin dintr-o analiză genomică a 1.785 de indivizi care au trăit în ultimii 45.000 de ani. Sexul între veri sau veri secundari a devenit de trei ori mai frecvent, potrivit unei echipe internaționale care lucrează la proiect.

Studiile anterioare au arătat că oamenii moderni sunt descendenții „consangvinizării extreme” între rude apropiate de-a lungul anilor. Cu toate acestea, echipa condusă de Harald Ringbauer de la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evolutivă a descoperit că strămoșii noștri rareori își alegeau verii drept parteneri.

Doar 54 de persoane din eșantion au prezentat semne tipice că părinții lor erau veri. Dr. Ringbauer spune că rezultatele sunt „surprinzătoare”.

Mai mult, nu au existat grupuri în care veri se împerecheau, indicând faptul că aceste incidente au fost evenimente sporadice. În special, chiar și pentru vânătorii-culegători care au trăit acum mai bine de 10.000 de ani, uniunile dintre veri par să fi fost excepția.

O cincime din cazuri s-au produs pe insule, inclusiv Marea Britanie din epoca de piatră.

După efectuarea unei analize cu 1.941 de persoane moderne, echipa a descoperit 176 de persoane cu semne titpice că părinții erau veri.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro