Despre Curtea de Conturi, Karl Marx si un furt de identitate
Absurdul atinge cote paroxistice in Romania. “Antenele” voiculesciene poarta un razboi pe fata impotriva justitiei independente, premierul plagiator ataca “Evenimentul Zilei”. A fost dat publicitatii un Raport al Curtii de Conturi privind activitatea IICCMER in 2011. Precizez ca sustinerea de catre IICCMER a publicarii unor carti esentiale n-a insemnat conflict de interese, nici real nici potential. IICCMER nu a sprijinit financiar vreo carte de-a mea. Da, am recomandat lucrarea clasica “Filosofie si mit la Karl Marx” de regretatul politolog si istoric Robert C. Tucker, vreme de decenii profesor la Princeton. Volumul a aparut la editura Curtea Veche unde conduc de ani de zile, neremunerat, o colectie intitulata “Constelatii”. Am obtinut, prin propriile mele relatii, reducerea substantiala a sumei cerute pentru copyright de catre editura americana. Inspectorii domnului N. Vacaroiu au atins culmea ridicolului atunci cand au scris negru pe alb ca lucrarea “nu face referiri la dezvoltarea cercetarii stiintifice in domeniul comunismului”. Intre obiectivele IICCMER se afla analiza surselor ideologice ale totalitarismului comunist. Cum poti face acest lucru fara a demistifica marxismul insusi?
Deci regimul comunist, acea ideocratie, ori logocratie, ori mitocratie, despre care au scris Hannah Arendt, Isaiah Berlin, Leszek Kolakowski, Martin Malia, Alain Besancon, Czeslaw Milosz, George Orwell, Monica Lovinescu, N. Steinhardt, Robert Conquest, Raymond Aron etc etc, nu avea de-a face cu Marx si cu marxismul. Ceva mai stupid si mai aiuritor rar mi-a fost dat sa aud. Din pacate, ignoranta inspectorilor este dublata de ignoranta, pe acelasi subiect, a actualului presedinte al Consiliului Stiintific al IICCMER, militantul PNL, dl Dinu Zamfirescu.
http://www.curteaveche.ro/filosofie-si-mit-la-karl-marx.html
Iata asadar ce spune Raportul Curtii de Conturi in urma controlului la sange:
“…au fost angajate, lichidate, ordonanțate și plătite cheltuieli bugetare, în sumă de 4 mii lei, care nu au legătură cu obiectul de activitate desfășurat de către institut: în anul 2011 IICCMER a editat volumul „Filosofie și mit la Karl Marx” în 700 exemplare, pentru care a plătit suma de 4 mii lei. Acest volum nu ar fi trebuit editat, deoarece, prin conținutul său, nu face referiri la memoria perioadei comuniste din istoria României și nici la dezvoltarea cercetării științifice în domeniul istoriei comunismului prin metode critice și comparative și în concordanță cu standardele internaționale….”
Citeste tot articolul si comenteaza peContributors.ro