Sari direct la conținut

Diana Șoșoacă s-a filmat în cabina de vot. A desenat un pătrățel și s-a votat singură. Poliția face verificări

HotNews.ro
Diana Șoșoacă s-a filmat în cabina de vot. A desenat un pătrățel și s-a votat singură. Poliția face verificări
Diana Șoșoacă s-a filmat în cabina de vot

Preşedinta partidului S.O.S. România, Diana Şoşoacă, scoasă din cursa pentru Cotroceni printr-o decizie a CCR, s-a prezentat duminică la o secție de vot din București și a transmis live pe TikTok din interiorul cabinei de votare. Poliția Capitalei anunță că face verificări în acest caz.

Șoșoacă a intrat în cabina de votare, iar pe buletinul de vot pentru turul I al alegerilor prezidențiale a desenat un pătrat, în care și-a scris numele, partidul S.O.S., apoi a pus ștampila de vot în interiorul chenarului desenat de ea. Întregul moment a fost surprins într-o filmare transmisă LIVE de aceasta, pe contul de TikTok.

@agentul_spy_romania Replying to @mihaileugen77 #goviral #romania🇷🇴 #vot #fypage #foryou #dianasosoaca #sos ♬ original sound – agentul_spy_Romania

De asemenea, imagini cu chenarul desenat de Șoșoacă au fost publicate de europarlamentară și pe pagina ei de Facebook.

În acest caz, polițiștii Capitalei anunță că fac verificări.

„Astăzi, 24 noiembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 6 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, o femeie, europarlamentar, ar fi realizat un clip video, în interiorul cabinei de votare.

Verificările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 6 Poliție, pentru posibila încălcare a normelor art. 55 lit. m) raportat la art 56 alin. (1 ) din Legea nr. 370/2004, privind fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot și în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, a transmis Poliția Capitalei, într-un comunicat.

Potrivit Legii nr. 370 din 2004 pentru alegerea Președintelui României, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale, respectiv de ieri de la ora 7.00, este interzisă. Potrivit Deciziei nr. 4546 din 2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în România, rețelele de socializare sunt considerate spațiu public, deci este interzisă continuarea promovării electorale inclusiv pe aceste rețele.

INTERVIURILE HotNews.ro