Sari direct la conținut

Directorul general al ING Fond de Pensii si-a dat demisia. Motive: oboseala si un alt proiect

HotNews.ro

Directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, a demisionat joi de la conducerea companiei, in urma unei decizii pe care a luat-o in urma cu o luna si jumatate, si va activa pe piata de consultanta financiara din aceasta toamna, informeaza NewsIn. Vasilescu si-a motivat decizia prin oboseala acumulata in calitate de director al companiei, care detine in prezent primul locul pe piata pensiilor obligatorii administrate privat (pilonul II), dar si prin intentia de a activa pe piata de consultanta financiara.

„Voi deschide o firma de consultanta financiara care va fi activa, cel mai probabil, din aceasta toamna. Am luat aceasta decizie in urma cu o luna si jumatate, deoarece sunt foarte obosit dupa acest proiect. In calitate de consultant financiar independent, voi avea propriul program”, a declarat pentru NewsIn, Radu Vasilescu.

Anterior pozitiei ocupate la ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, in varsta de 43 de ani, a detinut pozitii de conducere in cadrul BRD Sogelease, Citibank si Alpha Bank.

Emilia Bunea va fi noul director general, dupa avizul CSSPP

Conducerea ING Fond de Pensii urmeaza a fi luata de Emilia Bunea, actualul director financiar al ING Asigurari de Viata, daca arbitrului pensiilor private va aproba aceasta propunere, a declarat pentru NewsIn directorul general interimar al ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.

„ING Fond de Pensii a trimis deja, spre autorizare catre CSSPP, dosarul pentru avizarea doamnei Emilia Bunea in functia de director general adjunct al ING Fond de Pensii, dupa care va cere avizul si pentru functia de director general. Speram sa nu fie niciun impediment in aceasta numire si sa primim avizul cat mai curand”, a precizat Coman.

Aceasta a mai precizat ca Radu Vasilescu, a demisionat joi de la conducerea companiei „cu acordul ambelor parti”.

Anterior pozitiei ocupate la ING, Emilia Bunea a fost director financiar al companiei Interamerican Romania.

Pe pilonul II, ING Fond de Pensii detine in prezent prima pozitie. La sfarsitul procesului de repartizare aleatorie, numarul de participanti la fondul de pensii administrat a fost de 1,38 milioane clienti, ING Fond de Pensii detinand cea mai mare cota de piata de 33,2%. ING Fond de Pensii se numara insa si printre primele companii amendate pentru incalcarea legislatiei in domeniul pensiilor private din Romania.

Astfel, la mijlocul lunii iunie a acestui an, CSSPP a sanctionat ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii cu amenzi de peste 1,38 milioane de lei pentru incalcarea legislatiei in domeniul pensiilor private obligatorii si facultative din Romania, acestea fiind primele amenzi acordate pe piata pensiilor private.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro