Sari direct la conținut

Doi autori ruși de farse, decorați de Putin. Printre victimele farsorilor au fost Meloni, Erdogan și Cameron

HotNews.ro
Doi autori ruși de farse, decorați de Putin. Printre victimele farsorilor au fost Meloni, Erdogan și Cameron
Duo-ul Vovan și Lexus Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Doi autori de farse din Federaţia Rusă, care adeseori vizează şi compromit persoane de care statul rus este interesat, au fost recompensaţi cu un important premiu de stat în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Kremlin, a raportat joi agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

RIA a publicat o fotografie cu cei doi farsori, Vladimir Kuzneţov şi Aleksei Stoliarov, care folosesc pseudonimele „Vovan şi Lexus”, la o ceremonie de decernare de premii la Kremlin, unde purtau distincţii care par a fi Ordinul Prieteniei, în timp ce ţineau în mâini pahare cu şampanie, transmite Agerpres.

Aceeaşi agenţie de presă rusă a precizat că ceremonia a avut loc miercuri.

Ordinul Prieteniei este atribuit unor cetăţeni ruşi şi străini pentru consolidarea păcii, prieteniei, cooperării şi înţelegerii dintre Rusia şi alte naţiuni, printre alte criterii.

Deocamdată nu există o reacţie din partea celor doi farsori ruşi, care au publicat luna trecută imagini extrase dintr-un apel video pe care l-au efectuat cu ministrul britanic de Externe, David Cameron, pe care l-au păcălit făcându-l să creadă că stătea de vorbă cu un fost preşedinte al Ucrainei.

Duoul „Vovan şi Lexus” este celebru în Rusia după ce, de-a lungul anilor, a păcălit o serie de politicieni, inclusiv pe prim-ministrul italian Giorgia Meloni, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi, în 2022, pe ministrul britanic al Apărării din acea perioadă, Ben Wallace.

INTERVIURILE HotNews.ro