Sari direct la conținut

Doi lupi, filmati in Parcul Natural Putna din Vrancea

HotNews.ro

Doi lupi au fost filmati cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei, amplasata intr-o padure din Parcul Natural Putna Vrancea. Camera a fost montata dupa ce rangerii au observat urmele lupilor in zona, in cursul actiunilor de patrulare si monitorizare. Specialistii estimeaza o populatie constanta de 15 lupi in parc, iar Romania are una dintre cele mai mari populatii de lup din Europa, scrie News.ro.

Imaginile, surprinse cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei intr-o padure din Parcul Natural Putna Vrancea au fost postate pe Facebook de catre reprezentantii Romsilva.

Rangerii parcului au montat camera in rezervatia naturala Tisita, in zona de protectie integrala a parcului, dupa ce au observat urmele lupilor in zona, in cursul actiunilor de patrulare si monitorizare. Specialistii estimeaza o populatie constanta de 15 lupi in parc.

Parcul Natural Putna Vrancea este situat in sud-estul tarii, in judetul Vrancea, si are o suprafata de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt paduri.

In parc se regasesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, rasul, capra neagra, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica salbatica sau mistretul. Circa 110 specii de pasari, din care 75 sunt protejate, au habitatul in parc, iar flora este alcatuita din circa 650 de plante superioare.

Potrivit specialistilor, Romania are una dintre cele mai mari populatii de lup din Europa.

Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si naturale, cu o suprafata totala de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare paduri. In aceste parcuri, in total, aproape 175 de mii de hectare se afla in zone de protectie stricta sau integrala.

Zonele de protectie stricta sau integrala au fost extinse de specialistii Romsilva, in ultimii doi ani, cu aproximativ 20.000 de hectare. Romsilva a introdus peste 17.000 de hectare de paduri in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine si peste 24.000 de hectare de paduri valoroase de fag in Patrimoniul Mondial Natural al #UNESCO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro