Sari direct la conținut

Donald Trump se întoarce în locul tentativei de asasinat, în Pennsylvania. La miting va participa şi Elon Musk

HotNews.ro
Donald Trump se întoarce în locul tentativei de asasinat, în Pennsylvania. La miting va participa şi Elon Musk
Donald Trump, la mitingul din Butler, Pennsylvania (Foto: Gene J. Puskar / AP / Profimedia)

Candidatul republican la preşedinţia SUA Donald Trump se va întoarce sâmbătă în locul din Pennsylvania în care a fost ţinta unei tentative de asasinat, pentru un miting electoral în acest stat critic cu exact o lună înainte de alegerile din 5 noiembrie, relatează Reuters și News.ro.

Aliatul lui Trump, Elon Musk, CEO-ul Tesla şi proprietarul platformei de social media X, va participa la miting. Va fi prima dată când Musk apare la un eveniment de campanie al lui Trump de când și-a anunțat susținerea pentru fostul preşedinte după tentativa de asasinat din 13 iulie.

Trump era cât pe ce să fie împuşcat atunci, în Butler, Pennsylvania. Glonţul a trecut pe lângă el şi i-a lăsat urechea dreaptă sângerândă, o situaţie la limită care a scos la iveală lacune grave în materie de securitate pentru fostul preşedinte şi a condus la măsuri de protecţie sporite pentru următoarele sale mitinguri în aer liber.

În cursul dimineţii, o mulţime numeroasă stătea la coadă pentru a avea acces la locul de desfăşurare a evenimentului, iar mulţi dintre ei scandau sloganul „luptă, luptă, luptă”, pe care Trump l-a folosit pentru a-şi aduna adepţii la câteva momente după ce s-a tras asupra lui.

A fost primul din cele două atentate la viaţa lui Trump. La 15 septembrie, un bărbat înarmat s-a ascuns nedetectat timp de aproape 12 ore pe terenul de golf al lui Trump din West Palm Beach, Florida, cu planuri de a-l ucide, după cum au declarat procurorii. Bărbatul a fost contracarat de un agent al Secret Service care patrula pe teren înaintea lui Trump.

Oficialii republicani speră că întoarcerea lui Trump în Butler va genera mai mult sprijin în rândul adepţilor săi înrăiţi şi va creşte prezenţa la vot pentru el în Pennsylvania, un stat pe care el şi adversara sa democrată, vicepreşedinta Kamala Harris, îl consideră crucial pentru a câştiga la 5 noiembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro