Sari direct la conținut

Donald Trump spune că nu va mai candida la prezidențialele din 2028 dacă va pierde alegerile din noiembrie

HotNews.ro
Donald Trump spune că nu va mai candida la prezidențialele din 2028 dacă va pierde alegerile din noiembrie
Donald Trump. Foto: Profimedia

Fostul președinte Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a anunțat că nu are de gând să candideze iar dacă va fi învins la alegerile prezidențiale din SUA, care vor avea loc în noiembrie, scrie BBC. El a fost candidatul republicanilor pentru trei alegeri prezidențiale consecutive.

Trump a fost întrebat într-un interviu transmis duminică în presa americană dacă se gândește la o nouă candidatură, în cazul în care va pierde alegerile în fața vicepreședintei Kamala Harris. „Nu, nu cred. Cred că asta va fi tot. Nu văd deloc ca acest lucru să se întâmple”, a răspuns republicanul.

Totuși, „sperăm că vom avea un mare succes”, a adăugat el.

Conform legislației din Statele Unite, un președinte poate să aibă cel mult două mandate. Asta înseamnă că dacă va câștiga alegerile din noiembrie, Trump nu va mai putea să candideze în 2028.

Trump pierde teren în fața lui Harris

Fostul președinte american a recunoscut rareori că există posibilitatea de a pierde alegerile, concentrându-se mai mult pe a promite victoria în fața alegătorilor săi. 

La un eveniment organizat de Consiliul Israeliano-American, săptămâna trecută, el a vorbit despre posibilitatea de a pierde alegerile și a sugerat că asta ar fi, în mare parte, din vina alegătorilor evrei.

Cele mai recente sondaje arată că Harris îl devansează pe Trump în cursa pentru Casa Albă. Un sondaj NBC News publicat duminică, arată că democrata este cu 5 procente în fața contracandidatului ei.  

Un sondaj separat CBS News a arătat, de asemenea, că Harris se situează cu 4 puncte procentuale în faţa lui Trump, scorul fiind 52% la 48%.

INTERVIURILE HotNews.ro