Sari direct la conținut

Dosar penal deschis de Parchet în cazul liderului AUR, care l-a bruscat pe ministrul Energiei la tribuna Parlamentului / Infracțiunile vizate

HotNews.ro
George Simion si Virgil Popescu, Foto: Captura video
George Simion si Virgil Popescu, Foto: Captura video

Parchetul General a anunțat marți că a deschis dosar penal în cazul incidentului petrecut la tribuna Parlamentului cu o zi în urmă, când ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat de către liderul AUR în timp ce vorbea de la tribuna Camerei Deputaților.

Parchetul General a anunțat că în acest caz s-a sesizat din oficiu, iar Secția de urmărire penală și criminalistică a deschis dosar penal pentru infracțiunile de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, a transmis Ministerul Public.

Reamintim că liderul deputaţilor AUR, George Simion, a mers, luni, la tribuna plenului Camerei Deputaților în timp ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa. Simion l-a luat de gât pe Popescu și l-a bruscat.

Pe fondul vociferărilor din sală ale liderului AUR, Popescu a spus de la tribună dacă poate să-l trimită „pe domnul Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul”. În acel moment, George Simion a venit la tribună, s-a înfipt în Popescu, l-a smucit, țipându-i în față „ești un hoț”. „Ești un prost!”, i-a replicat Popescu. Ședința de plen în care se citea moțiune simplă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată.

Momentul poate fi urmărit de la minutul 4.00.

George Simion a susținut ulterior că s-a dus la prezidiul Camerei Deputaţilor pentru a-i spune lui Virgil Popescu că „este un hoţ”: „Dacă vezi un hoţ, te duci la el şi îi zici că e un hoţ”. El a mai susținut că „nu i-a făcut nimic” și că „nu a fost nicio agresiune”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, luni seară, că va depune plângere penală în urma incidentului din Parlament: „Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi”.

Marți, Popescu a făcut o solicitare către conducerea Camerei Deputaţilor în care cere să i se pună la dispoziţie filmarea integrală a incidentelor petrecute luni, la dezbaterea moţiunii simple.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro