Sari direct la conținut

Dosarul 2 Mai. Vlad Pascu vrea să fie liber. Decizia, luată luni de Judecătoria Mangalia

HotNews.ro
Vlad Pascu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Vlad Pascu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Judecătoria Mangalia pune în discuţie, luni, măsura arestului preventiv în cazul lui Vlad Pascu, autorul accidentului rutier din localitatea 2 Mai, din august 2023, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, potrivit News.ro.

Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 13.00.

Indiferent ce decizie va lua instanţa, daca va prelungi arestul preventiv pentru Vlad Pascu cu încă 30 de zile sau va înlocui această măsură, hotărârea nu va fi definitivă şi va putea fi atacată la Tribunalul Constanţa.

În urmă cu o săptămână, Tribunalul Constanţa a respins, ca neîntemeiată, contestaţia lui Vlad Pascu la decizia prin care Judecătoria Mangalia i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, iar decizia a fost definitivă.

Avocaţii lui Vlad Pascu au susţinut că cei doi tineri morţi în accidentul provocat de clientul lor aveau „cantităţi destul de mari” de alcool în sânge şi urină, folosind acest argument pentru a-şi scoate clientul din arest preventiv.

Replica a venit de la avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor. Acesta susţine că unul dintre tinerii morţi în urma accidentului nu consumase deloc alcool, iar celălalt avea un nivel al alcoolemiei pentru care ar fi primit, cel mult, o amendă contravenţională.

Următorul termen în acest dosar este programat pentru 20 septembrie.

Tragedia de la 2 Mai

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni.

În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche.

Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Pascu se află în arest preventiv din 20 august 2023,şi de atunci această măsură a fost reînnoită la fiecare 30 de zile, până în prezent.

INTERVIURILE HotNews.ro