Sari direct la conținut

Dosarul Alfred Bulai. Decanul Cristian Pîrvulescu, chemat la Parchet: Zvonuri au existat, dar erau foarte vagi

HotNews.ro
Dosarul Alfred Bulai. Decanul Cristian Pîrvulescu,  chemat la Parchet: Zvonuri au existat, dar erau foarte vagi
Cristian Pîrvulescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Decanul Facultății de Științe Politice de la SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a fost chemat marți la Parchet, în calitate de martor, în dosarul deschis în urma acuzațiilor de abuzuri sexuale aduse sociologului Alfred Bulai. Pîrvulescu a spus, înainte de audieri, că au existat zvonuri, iar în discuții cu studenții unii dintre ei s-au plâns că Bulai că „era sexist, homofob”, dar aceste acuzații „erau cât se poate de vagi”.

Amintim că Bulai a fost profesor la Științe Politice, fiind suspendat în urma anchetei site-ului de investigații Snoop.ro.

Pîrvulescu, despre Alfred Bulai: „Zvonuri au existat, nu au existat dovezi”

Cristian Pîrvulescu a declarat marţi, înainte de a fi audiat la Parchet, că au existat zvonuri despre „limbajul” folosit de Alfred Bulai faţă de studenţi, dar că erau „foarte vagi şi nici pe departe” de tipul celor care au apărut ulterior în mărturiile studentelor.

„Nu a existat nicio plângere formală în ceea ce priveşte situaţia domnului Bulai. (…) Nu ştiu dacă studentele vorbeau între ele, că nu vorbeau cu mine. Ce pot să spun sigur este că zvonuri au existat. Nu au existat dovezi. Zvonurile nu erau nici pe departe de tipul celor care au apărut în mărturii. Ele erau foarte vagi. (…) Nu au existat niciodată sesizări formale. Dacă Parchetul le-a căutat, cu siguranţă nu le-a găsit. În ceea ce priveşte discuţiile, au existat discuţii cu studenţii, dar niciodată nu au produs probe”, le-a spus Pîrvulescu jurnaliştilor, conform Agerpres.

El a afirmat că nu a avut nicio discuţie cu Alfred Bulai despre acele zvonuri şi că nu vrea să dea detalii despre „bârfele” care circulau în facultate, pentru a nu risca un proces cu acesta:

„Nu aş face astfel de declaraţii şi o să înţelegeţi de ce. Domnul Bulai urmăreşte cu atenţie declaraţiile pe care le fac şi apoi va face o acţiune în justiţie împotriva SNSPA, aşa că trebuie să fim rezervaţi în declaraţiile pe care le facem”.

Pîrvulescu a mai spus că a avut discuţii pe care decanul le face periodic cu studenţii, „pentru a înţelege care sunt problemele din facultate”, însă acuzațiile pe care studenții le-au adus la adresa lui Bulai erau „foarte vagi”.

„Erau referitoare la ceea ce spuneau şi colegii mei în scrisoarea de acum trei săptămâni referitoare la limbaj. Avea (Alfred Bulai – n.r.) un limbaj care la Facultatea de Ştiinţe Politice de la SNSPA era puţin ieşit din comun. (…) Era sexist, era homofob, cam astea erau reproducerile pe care le-au făcut (studenţii – n.r.), dar astea erau cât se poate de vagi în discuţia pe care am avut-o. (…) Zvonurile erau de pe vremea când era la Universitatea Bucureşti, aţi văzut că sunt profesori care vorbesc despre ce s-a întâmplat acolo, doar că nu era vorba în mod necesar de hărţuire sexuală, care pe vremea aia nici nu era definită”, a mai susținut Pîrvulescu.

Tot marți, anchetatorii au făcut percheziții la sediile SNSPA și la un cămin studențesc din București, în dosarul penal deschis in rem după ce mai multe studente l-au acuzat pe profesorul Alfred Bulai de abuzuri sexuale.

În acest dosar se fac cercetări pentru infracțiunile de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, „fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani (n,r,-Alfred Bulai), cadru didactic al unei universități din Capitală”, conform Poliției.

Ancheta a fost declanșată după ce site-ul de investigații Snoop.ro a dezvăluit, la finalul lunii iulie, că sociologul Alfred Bulai, profesor, șeful departamentului de sociologie de la SNSPA și cunoscut analist politic, le cerea unor studente să se dezbrace în fața lui. 

Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, decizia fiind luată în Senatul Universității la o zi de la investigația jurnaliștilor de la Snoop.ro. Conducerea SNSPA spunea că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Alfred Bulai, depusă la decanat sau la alte foruri din universitate.

INTERVIURILE HotNews.ro