Sari direct la conținut

Dosarul I.C.A. – Dan Voiculescu: Magistratii amana procesul pentru 31 octombrie

HotNews.ro

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au amanat pentru 31 octombrie judecarea dosarului in care Dan Voiculescu este cercetat in legatura cu privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

Instanta a decis amanarea procesului pentru a cere noi detalii de la Camera Notarilor in legatura cu un inculpat decedat.

Avocatii lui Voiculescu si al celorlalti inculpati au insistat ca instanta sa audieze ultimul martor, o femeie grav bolnava si plecata din tara, care a transmis ca nu poate participa la audieri.

De asemenea, avocatii au mai formulat cereri pentru aprobarea unor expertize contabile si au depus probe in apararea clientilor lor.

Procurorii il acuza pe Dan Voiculescu ca a cumparat 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a dus la trimiterea in judecata a 13 persoane. Dupa trei termene la Tribunalul Bucuresti, procesul s-a mutat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dan Voiculescu si-a utilizat pozitia politica pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni al Institutului de Cercetari Alimentare la un pret mult mai mic decat cel real, sustin procurorii DNA, care au inceput urmarirea penala impotriva liderului Partidului Conservator in 24 septembrie 2008, pentru „folosirea de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani”.

„In perioada 1991-2003, inculpatii au desfasurat o serie de operatiuni financiare si comerciale frauduloase in scopul de a facilita adjudecarea prin licitatie, de catre Grivco SA (firma din portofoliul lui Dan Voiculescu), a pachetului de actiuni detinut de Administratia Domeniului Statului la I.C.A., la un pret mult mai mic fata de valoarea comerciala reala, in conditii discriminatorii, netransparente si prin subevaluarea activelor si a titlurilor de participare”, afirma anchetatorii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro