Sari direct la conținut

Două nave s-au ciocnit pe Canalul Sulina

HotNews.ro
Două nave s-au ciocnit pe Canalul Sulina
Canalul Sulina. FOTO: Dreamstime

Două nave s-au ciocnit, miercuri, pe Canalul Sulina, iar în urma incidentului nu au fost înregistrate victime, însă există pagube materiale, conform Autorităţii Navale Române.

Autoritatea Navală Română a anunţat că incidentul naval a avut loc în jurul orei 13:00, în zona milei marine 18, unde s-au ciocnit o navă sub pavilion Panama și un vas sub pavilion Liberia.

„Nava maritimă Sundry, sub pavilion Panama, naviga aval de la Izmail cu destinaţia Tunisia, având la bord o încărcătură de 6.228 de tone de orz. În timpul deplasării, nava a suferit o defecţiune la motorul principal, care a forţat echipajul să ancoreze în regim de urgenţă. În timpul manevrei, nava a fost lovită de tancul Mazu Xiao, sub pavilion Liberia, care naviga amonte de la Constanţa către Izmail, transportând 6.620 de tone de motorină”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române, citați de News.ro.

Ei au adăugat că nava Mazu Xiao şi-a continuat marşul amonte şi va ancora în rada Portului Tulcea pentru cercetări suplimentare privind incidentul.

De asemenea, nava Sundry a suferit avarii în zona pupa şi va fi oprită la Sulina pentru cercetări.

Reprezentanţii ANR au menţionat că navigaţia pe Canalul Sulina se desfăşoară normal şi nu au fost înregistrate urme de poluare. Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare. (Foto: Dreamstime.com)

INTERVIURILE HotNews.ro