Sari direct la conținut

„E un psihopat”: Un criminal în serie a mărturisit uciderea a peste 40 de femei, spune poliția din Kenya

HotNews.ro
„E un psihopat”: Un criminal în serie a mărturisit uciderea a peste 40 de femei, spune poliția din Kenya
Groapa de gunoi în care au fost descoperite victimele, FOTO: Tony KARUMBA / AFP / Profimedia

Un presupus criminal în serie a fost arestat luni în Kenya după o descoperire macabră care a șocat țara africană. Poliția spune că suspectul a mărturisit că a ucis 42 de femei, printre care și soția sa, relatează Reuters.

Poliția a dezvăluit că suspectul este Collins Jumaisi, un bărbat în vârstă de 33 de ani care locuiește în apropierea unei gropi de gunoi din cartierul Mukuru din sudul capitalei Nairobi.

Șeful poliției, Douglas Kanja Kirocho, a declarat că până în prezent au fost recuperate 9 cadavre ale unor femei.

Saci cu cadavre mutilate au început să fie descoperiţi începând de vineri în această groapă de gunoi de la periferia capitalei, spre oroarea locuitorilor şi stupoarea autorităţilor. Autoritățile au declarat inițial că iau în calcul orice ipoteză, de la posibile activităţi ale unui cult, până la omoruri comise de un criminal în serie.

„Se cristalizează că avem de-a face cu un criminal în serie, un criminal în serie psihopat care nu are niciun fel de respect pentru viața umană”, a declarat acum Amin Mohamed, șeful Directoratului pentru Investigații Criminaliste.

El a spus de asemenea că Jumaisi a mărturisit că a ademenit și ucis 42 de femei, ale căror cadavre ciopârțite le-a aruncat apoi în groapa de gunoi.

Oficialul kenyan a precizat de asemenea că bărbatul și-a început seria de omoruri în 2022 cu soția sa și că crima cea mai recentă a avut loc pe 11 iulie.

Descoperire macabră făcută de poliție la locuința criminalului

Poliția din Nairobi a anunțat că a găsit la locuința bărbatului mai multe telefoane mobile, acte de identitate, o macetă despre care ofițerii cred că a fost folosită pentru tranșarea victimelor, mănuși de cauciuc, role de bandă adezivă și saci din plastic asemănători cu cele în care au fost găsite rămășițele femeilor.

În timpul weekendului mulțimi uriașe de oameni s-au strâns pentru a se uita la dezgroparea victimelor, multe dintre ele fiind tranșate înainte de a fi aruncate în saci în groapa de gunoi.

Ocazional au izbucnit și confruntări între localnici și forțele de ordine în condițiile în care mulți dintre locuitori au fost înfuriați de zvonurile potrivit cărora cadavrele ar fi aparținut de fapt unor protestatari care au participat recent la protestele violente împotriva majorării de taxe anunțată de guvern.

Pe rețelele de socializare s-au răspândit informații false potrivit cărora cadavrele descoperite la groapa de gunoi ar fi aparținut unor manifestanți care au fost răpiți și apoi uciși de forțele de securitate.

Poliția a subliniat însă că nu există niciun fel de dovezi în acest sens și că investigația continuă. Președintele kenyan William Ruto, ținta furiei protestatarilor, a declarat anterior că relatările despre răpiri făcute de forțele de securitate sunt regretabile și că orice persoană vinovată va fi trasă la răspundere.

Un activist local de la Centrul Comunitar pentru Justiție „Mukuru” a declarat că majoritatea rămășițelor descoperite la groapa de gunoi sunt descompuse, ceea ce arată că ele s-au aflat în locul respectiv de ceva timp.

INTERVIURILE HotNews.ro